Srpski softverski stručnjaci najbolji na konkursu Best of Swiss Web

Rešenje na kome su radili softverski stručnjaci iz Srbije pod nazivom “Relaunch Sunrise. Mobile First” trijumfovalo je na najstarijem evropskom konkursu u internet industriji – Best of Swiss Web.

Sa dodele priznanja za projekat “Relaunch Sunrise. Mobile First”

To je najprestižniji konkurs u Švajcarskoj i najstariji u evropskoj internet industriji. Kao deo međunarodnog tima vodeće švajcarske softverske agencije Namics i Sunrise-a, osvojili su zlatnu nagradu u kategoriji tehnologija, srebrnu za upotrebljivost, a dobili su i posebno priznanje za najuspešnije primenjenu digitalnu transformaciju – Swiss Digital Transformation Award. Ova nagrada uručuje se rešenjima koja upotrebljavaju digitalnu tehnologiju za unapređenje poslovanja.

Ketrin Simon iz beogradskog Namics-a istakla je da je rad međunarodnog tima švajcarske softverske agencije odabran kao najbolji među 400 prijavljenih projekata.

”Projekat na kome su radili softverski stručnjaci iz Srbije izabran je za najuspešniji u konkurenciji najboljih švajcarskih IKT kompanija koje osvajaju priznanja na svetskoj i evropskoj sceni. Stručni žiri istakao je da rešenje naših inženjera ozbiljno pristupa izazovima digitalizacije, kao i da je korišćeni “mobile first” pristup omogućio jasno prisustvo na mreži i to na veoma funkcionalan način”, rekla je Simon.

U saopštenju ove kompanije navedeno je da su osim tri priznanja za projekat “Relaunch Sunrise. Mobile First”, međunarodni timovi softverske agencije Namics osvojili su na ovogodišnjem takmičenju još osam nagrada u različitim kategorijama.

”Ovakav bilans samo je pojačao naše ambicije da razvijamo kvalitetna digitalna rešenja, fokusiramo se na potrebe korisnika i budemo inovativni”, rekla je Simon.

Best of Swiss Web konkurs, održan je 17. put u Cirihu uz 400 prijavljenih rešenja.

Zlatna, srebrna i bronzana nagrada dodeljuju se u 12 kategorija, a kao posebna priznanja uručuju se Swiss Digital Transformation Award i Master of Swiss Web

Podelite ovaj tekst: