Srpski STOP SHOP portfolio dostigao 100 odsto popunjenosti: Ritejl parkovi u potpunosti iznajmljeni na 14 lokacija

Austrijska kompanija IMMOFINANZ je iznajmila i poslednju prostornu jedinicu u svom srpskom STOP SHOP portfoliju, dostigavši 100 odsto popunjenosti kapaciteta. Novi i ujedno poslednji zakupac je DexyCo u ritejl parku STOP SHOP Borča. IMMOFINANZ, vodeći investitor u oblasti komercijalnih nekretnina na tržištu Centralne i Istočne Evrope, sada ima oko 122.300 kvadratnih metara potpuno iznajmljenog poslovnog prostora na 14 lokacija širom Srbije.

Ova prekretnica obeležila je šestu godinu uspešnog poslovanja IMMOFINANZ-a u Srbiji. Kompanija je od 2015. godine otvorila 14 STOP SHOP ritejl parkova, sa ciljem da približi globalne trendove lokalnom stanovništvu u Čačku, Lazarevcu, Nišu, Požarevcu, Vršcu, Valjevu, Sremskoj Mitrovici, Borči, Smederevu, Subotici, Leskovcu, Šapcu, Somboru i Zaječaru. Početna investicija od 60 miliona evra dostigla je oko 150 miliona evra do poslednje akvizicije.

„Veoma smo ponosni na to što smo sa našim brendom STOP SHOP dostigli ovu značajnu prekretnicu u Srbiji. Ovo još jednom dokazuje da je naš fokus na niskim troškovima zakupa i operativnim troškovima, pristupačnim proizvodima i aktivna, dosledna komunikaciju sa našim zakupcima tokom pandemije bio recept za uspeh. Naši prostori su omiljeni među zakupcima, a naš koncept ritejl parka STOP SHOP pokazao se uspešnim formatom, otpornim na krize“, rekao je Gerald Grüll, direktor maloprodaje u IMMOFINANZ-u.

Sa bezbednosnim merama koje su još uvek na snazi u borbi protiv pandemije, poput fizičke distance, lako dostupni ritejl parkovi postaju sve popularnije destinacije za kupovinu. Ostali su bezbedno mesto za šoping jer posetioci mogu da uđu u prodavnice direktno sa parkinga, držeći neophodnu udaljenost tokom kupovine. STOP SHOP-ovi su takođe zadovoljili potrebu za pristupačnijim proizvodima u vreme krize, pružajući široku paletu proizvoda po povoljnim cenama u odnosu na kvalitet, za porodice koje vode računa o cenama. Kao rezultat toga, broj posetilaca u ovim ritejl parkovima u Srbiji brzo se vratio na nivo pre krize.

STOP SHOP portfolio pokriva 100 lokacija u devet zemalja sa skoro 750.000 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje. Dalje akvizicije i projekti unutrašnjeg razvoja su trenutno u pripremi, sa ciljem da kompanija svoje poslovanje srednjeročno proširi na 140 STOP SHOP lokacija. Fokus je na tržištima u CIE, Jugoistočnoj Evropi i Austriji i selektivnom ulasku u druge zemlje Zapadne Evrope.

Podelite ovaj tekst: