Štada odgovorila na potrebe tržišta rekordnom proizvodnjom

Farmaceutska kompanija Štada, u okviru koje posluje i Hemofarm, uspešno je odgovorila na rastuću potražnju za lekovima i drugim zdravstvenim proizvodima, postavljajući novi rekord u obimu proizvodnje. Obim proizvodnje u martu ove godine za 10 odsto je veći u odnosu na istorijski uobičajeni nivo. Samo tokom prošlog meseca Štada je proizvela više od 63 miliona pakovanja lekova odnosno 1,2 milijarde jedinica

Peter Goldšmit

“Neizmerno sam ponosan na to kako su ne samo naše koleginice i kolege iz proizvodnje, obezbeđenja kvaliteta i logistike, već i naši zaposleni koji rade od kuće, širom sveta pojačali svoj rad kako bi nastavili isporuku lekova u ovim izazovnim okolnostima“, istakao je Peter Goldšmit, izvršni direktor Štade i dodao da su u ovom trenutku najvažniji zdravlje i bezbednost svih zaposlenih.

Štadini pogoni za proizvodnju, pakovanje i logistiku nalaze se na njenim glavnim tržištima, kao što su Nemačka, Rusija, Srbija, Velika Britanija i Vijetnam. Kompanija se zahvaljuje svim eksternim partnerima kojih je više od 300, jer su joj čak i u ovim teškim vremenima pružili podršku u isporuci lekova. Posebno veliki napori uloženi su upravo u distribuciju proizvoda i logistiku, kako bi lekovi u najkraćem roku bili dostavljeni pacijentima širom sveta.

U bliskoj saradnji sa partnerima, od početka krize uzrokovane korona virusom Štada povećava zalihe sirovina i gotovih proizvoda, dok obezbeđenje dodatnog prostora za skladištenje pomaže da se proizvodi čuvaju što je moguće bliže kupcima.

“Iako ceo naš tim tehničkih operacija u ovom trenutku naporno radi na zadovoljavanju visoke potražnje za našim proizvodima, ozbiljno shvatamo i našu obavezu da u ovom trenutku zaštitimo zdravlje i dobrobit naših koleginica i kolega i njihovih porodica“, kaže Miguel Pagan, direktor tehničkih operacija Štade.

 

Podelite ovaj tekst: