Standardni derivati i premijum G-Drive goriva na NIS i GAZPROM benzinskim stanicama

Savremeni trendovi na tržištu naftnih derivata diktiraju ubrzani tempo modernizacije koji zahteva konstantna ulaganja i primenu savremenih i inovativnih rešenja u domenu unapređenja kvaliteta proizvoda i usluga na benzinskim stanicama. Očuvanje konkurentnosti direktno je povezano sa tim u kojoj meri kompanija prepoznaje značaj ulaganja u proizvodne kapacitete, a samim tim i u kvalitet proizvoda koje nudi svojim potrošačima.

Derivati po meri potrošača

Kao jedan od ključnih igrača na energetskom tržištu Jugoistočne Evrope, NIS se opredelio za konstantna ulaganja u modernizaciju svoje maloprodajne mreže, kako bi ispunio očekivanja svojih potrošača, ali i obezbedio svoj dugoročni razvoj i očuvanje liderske pozicije. Široka paleta derivata iz domaće Rafinerije nafte u Pančevo koja su proizvedena po najvišim evropskim standardima dostupna je na više od 320 maloprodajnih objekata u Srbiji. Reč je o najvećoj mrežni benzinskih stanica u Srbiji koje su izgrađene u skladu sa najstrožijim svetskim tehnološkim, bezbednosnim i ekološkim standardima, a osim standardnih derivata evro-5 kvaliteta, na svim NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama dostupna su i premijum G-Drive goriva poslednje generacije koja unapređuju performanse motora vozila, povećavaju njegovu snagu dok istovremeno obezbeđuju profesionalnu zaštitu sistema za gorivo.

Goriva za premijum vožnju

U osnovi G-Drive goriva nalaze se domaći visokokvalitetni derivati za motore evro-5 standarda u koji se naknadno dodaju kompleksi aditiva renomiranih svetskih proizođača. Reč je o premijum benzinu G-Drive 100 и premijum G-Drive Diesel derivatu koji u poređenju sa standardnim benzinom, odnosno evro dizelom, obezbeđuju efikasnije sagorevanje goriva, a samim tim veću snagu, bolju startnost i stabilniji rad motora. Zahvaljujući aktivnim anti-korozivnim komponentama, G-Drive goriva pružaju profesionalnu zaštitu čitavom sistemu za gorivo čime se produžava radni vek motora.

Poboljšane performanse G-Drive goriva potvrđene su na osnovu rezultata testova koji su izvršeni u jednom od najvećih svetskih centara za testiranje vozila i goriva u Milbruku, u Velikoj Britaniji. Testiranja su potvrdila da G-Drive 100, u poređenju sa standardnim benzinom, povećava snagu motora do 7 odsto, kao i poboljšanje dinamike ubrzanja za 10 procenata, odnosno uvećanje obrtnog momenta za 5 odsto. Istovremeno, upotrebom premijum dizel derivata, G-Drive Diesel, povećava se snaga motora za 7,8 odsto čime se obezbeđuje efikasnije sagorevanje goriva.

Nastavak ulaganja

Dalji razvoj maloprodajne mreže, kako u domenu unapređenja kvaliteta proizvoda, tako i u segmentu pružanja usluga i širenja dopunskog asortimana na benzinskim stanicama, najveća naftna kompanija u Srbiji formirala je na dugoročnoj osnovi, vodeći se usvojenom Strategijom razvoja kompanije do 2025. godine. Tome će, između ostalog, doprineti i rezultati druge faze modernizacije Rafinerije nafte u Pančevu gde je u toku realizacija projekta „Duboka prerada“ vrednog više od 300 miliona evra, a koji će od naredne godine omogućiti NIS-u proizvodnju veće količine najkvalitetnijih derivata, pre svega dizela.

Podelite ovaj tekst: