Stanka Pejanović ponovo izabrana u Upravni odbor NALED-a

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) na 15. godišnjoj i 8. Izbornoj skupštini organizacije ponovo je izabrala msc. Stanku Pejanović, potpredsednicu Hisense International i izvršnu potpredsednicu Hisense Europe, kao članicu novog Upravnog odbora.

Naredne četiri godine, Stanka će zajedno sa novim rukovodstvom predvoditi ovu organizaciju, čiji su priroriteti po odluci članova – zaštita životne sredine, razvoj eUprave, suzbijanje sive ekonomije i razvoj zdravstvenog sistema. Pored toga, snažna podrška biće pružena jačanju preduzetnika, malih i srednjih preduzeća, unapređenju poreskog sistema, kao i modernizaciji opštinskih usluga i unapređenju imovinsko-pravnih pitanja i uslova za gradnju.

„Kao vodeća nezavisna poslovna asocijacija, NALED će i u narednom periodu nastaviti da se zalaže za unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji kroz javno-privatni dijalog, baš kao i tako što će i dalje nastojati da bude važan partner Vladi Republike Srbije. Saradnja privrede, lokalne samouprave i civilnog sektora je ključna za dalju izgradnju sistema koji je osnovni uslov za razvoj i rast privrede i društva u celini. U tome će nam od pomoći biti svi članovi NALED-a, koji poput Hisense Gorenje Europe akcenat stavljaju na ulaganje u nove napredne tehnologije, zaštitu životne sredine i razvoj potencijala svih zaposlenih, a naročito talentovanih mladih ljudi”, izjavila je Stanka Pejanović, potpredsednica Hisense International i izvršna potpredsednica Hisense Europe.

Svečana sednica održana je danas u hotelu Hyatt, a pored Stanke u Upravni odbor izabrani su i Igor Vukašinović (Apatinska pivara), Svetislav Atanasov (Coca-Cola), Goran Kovačević (Gomex) i Vladislav Cvetković (PwC) ispred članova iz redova privrede. Predstavnici lokalnih samouprava biće Nikola Dašić (Kragujevac), Goran Cvetanović (Leskovac) i Nikola Vučen (Smederevska Palanka), a civilnog sektora Tijana Gajić (Pexim fondacija).

NALED je nezavisno, neprofitno i nestranačko udruženje koje je u svom članstvu okupilo više od 300 društveno odgovornih kompanija, lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva. NALED povezuje sve delove društva u prepoznavanju zajedničkih problema i prepreka ekonomskom razvoju, predlaganju praktičnih rešenja i pružanju podrške državi u sprovođenju reformi.Članovi se zalažu za efikasnu i transparentnu javnu upravu, fer konkurenciju, smanjenje birokratije i parafiskalnog opterećenja privrede. Raznovrsno članstvo osigurava objektivnost NALED-a u zagovaranju politika zasnovanih na istraživanjima i analizama.

Podelite ovaj tekst: