Startap Akademija — besplatan kurs preduzetništva sa nagradnim fondom od 20.000€

Srpska IT industrija raste iz godine u godinu, a ove je i zvanično najjača domaća izvozna industrija. Ono što je još važnije za budućnost naše zemlje i ove oblasti je to da je sve više svetski uspešnih proizvoda koji su nastali u Srbiji.

Startap akademija šestu godinu za redom pomaže domaćim preduzetnicima da dodatno razviju svoje poslovne poduhvate kroz svoj obrazovni program i mentorsku podršku najuspešnijih domaćih preduzetnika.

Namenjena je startapima u ranoj fazi razvoja i usmerena je na ubrzanje njihovog razvoja, kao i na razvoj domaće startap scene. Ove godine je program besplatan za startape, a najbolje timove očekuje nagradni fond od 20.000€ i dodatna podrška u daljem radu, koji obezbeđuje Telekom Srbija kroz program „mts startap ubrzanje“.

Kroz program Startap Akademije do sada je prošlo više od 100 učesnika koji su uzeli preko 2 miliona evra investicija i ostvarili više od 10 miliona evra prihoda.

Mnogi domaći iskusni preduzetnici podeliće svoje znanje i iskustvo sa učesnicima na Startap akademiji, među kojima su Branko Milutinović, su-osnivač i CEO kompanije Nordeus, Igor Bogićević, su-osnivač kompanije Seven Bridges i mnogi drugi. Posebno je važno napomenuti da će ove godine osnivač i CEO FishingBookera, jednog od najperspektivnijih domaćih startapa, Vukan Simić, uz Ivana Aksentijevića i Vukašina Stojkova biti jedan od programskih direktora.

Iako besplatna, Startap Akademija će ove godine imati najstrože kriterijume do sada — na program će biti primljeni samo startapi sa demonstriranom posvećenošću, inovativnim idejama i osnivačima motivisanim na mukotrpan rad koji je potreban za razvijanje ambicioznog biznisa.

Program se održava dva puta nedeljno — ponedeljkom i sredom od 18.30h do 21h. Traje tri meseca, od 13. novembra do 1. marta (uz pauzu za praznike), i održavaće se u prostorijama Startit Centra u centru Beograda.

mts startap ubrzanje iliti 20.000€ za najbolje

Nakon značajnih rezultata prethodne godine, mts će i ove godine dati grantove u ukupnom iznosu od 20.000 evra za startape koji najviše obećavaju i kojima je grant najpotrebniji. Prošle godine dobitnici su bili startapi Balloonera, AddTag, i Cactomain.

Prijavi svoj startap

Prijave su otvorene do 9. novembra, a kandidati se mogu prijaviti putem forme ovde.

Više detalja o programu, mentorima, i prošlim učesnicima možete pronaći na zvaničnoj stranici Startap Akademije.

Podelite ovaj tekst: