Stručna praksa u kompaniji ASEE – Prilika za mlade stručnjake da ostanu i rade u Srbiji

Tokom ovogodišnje tronedeljne letnje prakse, 25 studenata je dobilo priliku da svoje stečeno znanje na tehničkim fakultetima primeni u ASEE, jednoj od vodećih kompanija u domaćoj IT industriji, a 40% praktikanata će biti zaposleno do kraja godine.

ASEE Praktikanti sa mentorima na svečanoj dodeli potvrda o završenoj stručnoj praksi

Program stručne prakse za studente pod nazivom ,,ASEE Internship Programme“ kompanija ASEE organizuje dva puta godišnje poslednjih deset godina tokom kojih je 120 praktikanata započelo karijeru upravo u ASEE.

„Jedno od naših strateških opredeljenja je ulaganje u ljude. Iako je poznato da mladi, talentovani ljudi koji imaju potencijal, inicijativu i znanje odlaze iz Srbije, sigurna sam da taj proces možemo da zaustavimo pružajući im mogućnost da u svojoj zemlji dobiju prvi, a istovremeno željeni posao. Naša kompanija se širi, uvek postoji potreba za talentima, a stručna praksa je jedan od načina da prepoznamo naše buduće kolege. U okviru prethodnog ciklusa prakse, od 55 zaposlili smo više od 20 praktikanata“, rekla je Darija Stokić, direktorka ljudskih resursa u kompaniji ASEE i pozvala sve studente tehničkih fakulteta da se prijave za ,,ASEE Winter Internship Programme”, koji će biti organizovan već u novembru.

David Mijić je nakon tronedeljne prakse odmah dobio i ponudu za posao, a o praksi u ASEE kaže: „U kompaniji rade veliki stručnjaci o kojima sam slušao od kolega. Zbog toga sam se prijavio za praksu. Veoma sam zadovoljan praksom i zahvalan što sam postao deo ASEE tima.“

Tamara Avramović, jedna od 25 praktikanata letnjeg ciklusa stručne prakse, prezadovoljna je što je uspela da tri nedelje leta provede na najkorisniji način: „Kroz program prakse ASEE stekla sam prvo radno iskustvo u IT sektoru i stvorila jasniju sliku o radu u internacionalnoj IT kompaniji. Kada bih mogla da radim u jednoj ovakvoj kompaniji kada diplomiram, zaista ne bih razmišljala da odem u inostranstvo“.

Darija Stokić

Darija Stokić direktor ljudskih resursa ASEE

„Bio sam u timu BI (International Delivery – Business Intelligence) i radio sam na aplikaciji razvijenoj na Microsoft .NET platformi. Nakon završene prakse dobio sam posao u istom timu. Stručnom praksom sam jako zadovoljan, to je velika prilika za mlade ljude koji žele na praksi da osete kako je raditi u velikom poslovnom sistemu“, istakao je Lazar Knežević, koji je nakon prakse postao član ASEE tima. Njegov kolega, Nikola Jovanović je takođe dobio posao u kompaniji. Tokom prakse je bio deo International Development tima i najviše mu je značilo što primenjuje svoje teorijsko znanje u praksi.

Kompanija ASEE dva puta godišnje pruža mogućnost studentima da tokom tri nedelje upoznaju praktičan rad u kompaniji i zajedno sa mentorima pronađu oblast koja im najviše odgovara i u kojoj će se najbrže razvijati. Novi praktikanti će u kompaniju stići u novembru, a najboljima će biti ponuđen posao. Svi zainteresovani za studentsku praksu mogu da se jave kompaniji ASEE putem mejla praksa@asseco-see.rs.

Podelite ovaj tekst: