Stručnjaci za odnose s javnošću na FOCUS konferenciji

U beogradskom Klubu narodnih poslanika pod motom bliže ljudima okupili su se vodeći stručnjaci Srbije iz oblasti odnosa s javnošću u javnoj upravi i javnim preduzećima, da razmene znanja i iskustva.

Sa skupa u Klubu narodnih poslanika

U ime organizatora, konferenciju su otvorili Danijel Koletić, predsednik Organizacionog odbora i Žarko Simović, direktor agencije Media Craft i predstavnik Organizacionog odbora za Srbiju.

Treće izdanje FOCUS konferencije podržala je Nacionalna akademija za javnu upravu Republike Srbije čiji se direktor, gospodin Dražen Maravić, prisutnima obratio uvodnim predavanjem gde je istakao važnost otvorenosti uprave.

Doprinos međunarodnom karakteru konferencije pružilo je predavanje istaknutog komunikacionog stručnjaka iz Velike Britanije, Christosa Pishiasa iz agencije Westco koja posluje kao deo Westminsterskog Veća. Pishias se bavio uspešnim kampanjama u javnom sektoru i njihovim karakteristikama.

Ivana Antić, pomoćnica ministra u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Srbije održala je izlaganje na temu ,,Otvorenost, transparentnost i pristupačnost uprave“, a Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije govorio je o temi ,,Digitalizacija javne uprave – rezultati Kancelarije za IT i eUpravu“ dotaknuo aktualnog i savremenog pojma digitalizacije.

U diskusiji ,,Strateški izazovi komunikacija u javnoj upravi“ učesnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, sa moderatorom Goranom Pejčićem, glavnim urednikom Gradskog i regionalnog programa Radio-televizije Vojvodine, raspravljali su o izazovima u svakodnevnom radu.

Komunikacijski stručnjaci iz regiona kroz primere iz prakse predstavili su teme:
„Mala škola transparentnosti – izazov otvorenog proračuna“, „PR u javnom preduzeću – komunikacijski maraton“, „Inovacije u okviru javne komunikacije u Italiji: primeri dobre prakse“, „Contento – komunikacijsko rešenje za javnu upravu“, „Near real time komunikacija“, „Nije važno šta javnost misli, važno je da mi znamo šta radimo i da to radimo dobro“, „PR onih od kojih se to najmanje očekuje“, „Uloga Agencija za bezbednost saobraćaja“, „Efektivnost medijske komunikacije“ i „Kroz kampanje, na licu mesta“.

Na FOCUS konferenciji u Beogradu učestvovala je i Jelena Pavićević, osnivačica i direktorka agencije Benefit Communications, s temom „Lobiranje – postulati, principi i pravila“.

Ana Keglović Horvat, direktorica agencije AKH Consulting i stručnjak na području zaštite ličnih podataka sa prisutnima je podelila savete o usklađivanju poslovanja s GDPR-om, evropskoj direktivi kojom se od nedavno zakonski reguliše zaštita ličnih podataka.

Na FOCUS konferenciji okupili su se zaposleni u javnoj administraciji i javnim preduzećima da bi raspravljali o strategijama, taktikama i komunikacijskim procesima. FOCUS predstavlja platformu za povezivanje, razmenu znanja i iskustava i definisanje smernica novih komunikacijskih procesa.

Ovaj međunarodni događaj okuplja predstavnike javnog i privatnog sektora kako bi putem jednostavne i transparentne komunikacije ostvarili zajednički napredak. Zbog toga program konferencije FOCUS kroz praktične primere uglednih domaćih i stranih komunikacionih stručnjaka nudi učesnicima edukaciju o najnovijim trendovima u komunikaciji u javnom sektoru, izazovima s kojima se javni službenici susreću i savetima kako unaprediti komunikaciju na svim nivoima.

Podelite ovaj tekst: