Studenti Ekonomskog najbolji u rešavanju studija slučaja

Studenti Ekonomskog fakulteta Lazar Savović, Nikola Jovović, Miloš Kujović i Filip Mikanović osvojili su prvo mesto na lokalnom finalu najprestižnijeg takmičenja u finansijama u svetu, CFA research challenge-u. Case study tim Ekonomskog fakulteta odabran je da Srbiju predstavlja na svetskom finalu u Cirihu gde će svoje znanje uporediti sa 40 finalista od ukupno 5000 timova iz Evrope, Afrike i sa Bliskog Istoka.

Tim Ekonomskog fakulteta

U takmičenju CFA research challenge, koje je ove godine po prvi put organizovano u našoj zemlji, pored pobedničke ekipe, učestvovali su studentski timovi Ekonomskog fakulteta u Nišu, Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu i Fakulteta organizacionih nauka. Oni su rešavali poslovni problem koji je zahtevao procenu cene akcije kompanije Metalac i preporuku da li ove akcije treba kupiti, držati ili pak prodati.

„Čestitam momcima na pobedi, svi sati rada su se višestruko isplatili. Zahvaljujem se CFA udruženju Srbije na odlično organizovanom takmičenju. Izuzetno mi je drago da smo pobedili na prvom CFA research challenge-u održanom u Srbiji. Ovo je još jedan pokazatelj odlične saradnje privrede i fakulteta koji imamo na Ekonomskom fakultetu“ – izjavio je Nikola Marković, industrijski mentor ovog tima.

Case Study tim Ekonomskog fakulteta postoji nekoliko godina, osvojio je brojne nagrade u rešavanju studija slučaja, a akademski mentor je profesor Ekonomskog fakulteta, prof. dr Dragan Lončar.

Podelite ovaj tekst: