Studenti posetili Simensove fabrike

Najuspešniji studenti Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu (ETF) obišli su, tokom četvorodnevnog nagradnog studijskog putovanja, fabrike kompanije Simens u zemljama u okruženju

Oni su bili u prilici da se upoznaju sa najsavremenijim proizvodnim procesima koje Simens primenjuje u Zagrebu, Vajcu, Budimpešti i Subotici.

Kompanija Simens d.o.o. Beograd kroz dugogodišnju saradnju sa ETF-om svake godine nagrađuje najbolje studente diplomama i novčanim nagradama, a ove godine troje najuspešnijih nagrađeno je putovanjem koje je imalo za cilj da upotpuni njihova teorijska znanja. Studentima beogradskog fakulteta na putovanju se pridružilo i dvoje najboljih studenata sa podgoričkog Elektrotehničkog fakulteta, zahvaljujući kompaniji  Simens d.o.o. Podgorica.

– Simens predstavlja dugogodišnjeg partnera obrazovnim institucijama u zemlji  i regionu i zajedno sa njima nastojimo da doprinesemo razvoju stručnjaka, posebno u tehničkim naukama. Zadovoljstvo nam je što smo ovim mladim ljudima omogućili da se u praksi upoznaju sa najsavremenijim rešenjima i tehnologijama koje Simens proizvodi u fabrikama koje su posetili i verujemo da će im ova iskustva pomoći tokom daljeg obrazovanja i usmerenja – rekla je Jovana Žuržin, rukovodilac odeljenja za komunikacije i odnose sa državnim institucijama u kompaniji Simens d.o.o. Beograd.

Podelite ovaj tekst: