Studenti upoznali proizvodnju pivare Carlsberg u Čelarevu

Carlsberg pivaru u Čelarevu u toku prošle nedelje posetili su studenti Fakulteta organizacionih nauka, iz Beograda i Fakulteta tehničkih nauka, iz Novog Sada. Više od 160 studenata imalo je šansu da upozna različite procese proizvodnje, sa kojima će potencijalno moći da se susretnu u toku buduće karijere

Akademci upoznali proizvodni proces u pivari

U okviru posete, studentima je prikazan celokupan proces proizvodnje – od nabavke sirovina, proizvodnog procesa, do pakovanja, skladištenja i distribucije. U razgovoru sa zaposlenima i menadžmentom kompanije, akademci su mogli da saznaju o funkcionisanju otvorenog tržišta i savremenom poslovanju.

„Veoma smo ponosni što već šestu godinu za redom u saradnji sa fakultetima iz Beograda i Novog Sada možemo da ugostimo studente i sa njima podelimo iskustva. Smatramo da je ovakva vrsta edukacije veoma značajna za mlade ljude koji još uvek nisu odabrali svoje buduće usmerenje ili imali prilike da rade u kompanijama. Raduje me što su studenti pokazali interesovanje za teme poput bezbednosti i zaštite na radu, kao i kontrole bezbednosti hrane i pića“, istakla je Aleksandra Dutina, direktorka za ljudske resurse u kompaniji Carlsberg Srbija.

Kompanija nastoji da kroz podršku i ulaganje u mlade potencijale osigura napredak u svim segmentima poslovanja, a istovremeno im omogući profesionalni razvoj i upoznavanje sa procesima implementacije teorijskih znanja.

Podelite ovaj tekst: