Svečano otvoren luksuzni hotel sa pet zvezdica na Kopaoniku

Američki ugostiteljski brend Viceroy Hotels & Resorts podigao je prvi kompleks na evropskom kontinentu

Pet zvezdica – Viceroy Kopaonik Srbija

Čuveni američki ugostiteljski brend Viceroy Hotels & Resorts otvorio je 15. juna, zvaničnom ceremonijom, hotel sa pet zvezdica Viceroy Kopaonik Srbija (Vajsroj Kopaonik Srbija). To je prvi rizort ovog brenda na evropskom kontinentu.

Zvaničnoj ceremoniji prisustvovali su generalna sekretarka predsednika Republike Srbije Suzana Paunović, brojni visoki zvaničnici, predstavnici opštine Raška, Turističke organizacije Srbije i Nacionalnog parka Kopaonik.

Kako je saopšteno, u izgradnju ovog kompleksa uloženo je 54 miliona evra, a objekat se nalazi na mestu gde se nalazio hotel u vlasništvu nekadašnje “Jugobanke”. Zahvaljujući poziciji hotela, investitor Viceroy Hotel Grup očekuje da promovisati Kopaonik kao atraktivnu destinaciju na mapi ne samo domaćih, već i mnogih svetskih putnika.

Kraljevski apartman

Rizort poseduje 119 prostranih soba i apartmana površine od 35 do 70 m2, koji predstavljaju neke od najvećih po kvadraturi na Kopaoniku, kao i autentični penthaous (predsednički apartman) od 180 m2, sa dve spavaće sobe, privatnom kuhinjom, trpezarijom i liftom. Sobe i apartmani su pažljivo opremljeni, sa akcentom na posebne pogodnosti za svakog gosta, a svaki od njih upotpunjuje i privatni balkon sa pogledom na planinu koji oduzima dah.

Jedinstvena kulinarska iskustva, poslovni sastanci i događaji Srce Viceroy Kopaonik Srbija hotela predstavlja restoran Mountain Kitchen, koji će ponuditi gostima međunarodne i domaće specijalitete pod vođstvom svetski priznatog kulinarskog eksperta i šefa kuhinje Endrua Džounsa (Andrew Jones). Ponuda uključuje čak oko 200 vrsta vina iz različitih krajeva. Tu je i Pique ski bar sa pogledom na Pančićev vrh. Hotel ima i „The Spa by Viceroy“ – sveobuhvatni luksuzni spa centar sa zatvorenim revitalizirajućim bazenom, hidro-masažnim kadama, sobe za različite tretmane, salon za opuštanje i hamam.

Dvorana za doručak

Ovaj luksuzni hotel u svom sastavu ima i četiri restorana, spa centar, spoljašnje i unutrašnje bazene, teretanu i dečju igraonicu. Izvršni direktor Viceroy Hotel Grupe (COO Viceroy Hotels & Resorts) Majk Volš rekao je da mu je čast što prisustvuje evropskom debiju brenda na prelepoj i kulturom bogatoj destinaciji kao što je Kopaonik. Volš je naveo da „Vajsroj hotels end rizorts” ima hotele na 17 lokacija u svetu, a većina je u SAD. Kako je rekao izvršni direktor, njihov hotel u Koloradu identičan je ovom koji je danas otvoren na Kopaoniku.

„Mi tražimo jedinstvene lokacije po kojima ćemo biti čuveni u svetu i privlačiti goste iz celog sveta i to ne samo našim građevinama, kao hoteli i infrastruktura, već i po dodatnim uslugama koje možemo da pružamo našim gostima”, rekao je Volš na svečanom otvaranju.

Podelite ovaj tekst: