Tigar Tajers nagrađen za investiciju godine

Kompanija Tigar Tajers (Tigar Tyres) dobitnik je ovogodišnje nagrade za investiciju godine „Aurea“ koju je poslovni portal „eKapija“ dodelio po sedmi put

Ova kompanija koja posluje u Pirotu otvorila je u oktobru 2014. godine novi pogon za proizvodnju guma, a kada ceo projekat bude završen investicija će dostići 215 miliona evra i biće zaposleno 500 novih radnika. Proširenje proizvodnih kapaciteta i uvođenje novog programa omogućiće povećanje obima proizvodnje za 50 odsto, a novi kapaciteti biće u potpunosti namenjeni izvozu.

Na svečanosti održanoj 25. marta u Beogradu, kojoj su prisustvovali brojni predstavnici diplomatskog kora, poslovne zajednice i medija, Ronald Seliger, predsednik Nemačko-srpskog privrednog udruženja i generalni direktor kompanije Hemofarm, uručio je nagradu Mileni Tošić, predstavniku društva Tigar Tajers. Ona je istakla da su inicijative kao što je nagrada „Aurea“ važne za promociju uspešnih projekata u Srbiji i promociju naše zemlje kao dobrog ekonomskog ambijenta za nove investitore.

– Realizacijom ove značajne investicije Tigar Tajers će biti u mogućnosti da u postojećem i novom pogonu isporučuje ukupno 12 miliona guma u 1.700 različitih dimenzija. Idući u susret zahtevima tržišta naš asortiman je proširen na osam novih brendova – rekla je Tošić i dodala da će ukupan izvoz sledeće godine dostići 420 miliona evra.

Direktor eKapije Zdravko Lončar rekao je da je ideja nagrade „Aurea“ da pomogne razvoju inovativne kulture i kulture odgovornog ponašanja, kako bismo se kretali u pravcu boljih i razvijenijih društava.

Pored glavne nagrade eKapija je dodelila i dva specijalna priznanja – za inovativnost je nagrađena start-ap kompanija „TruckTrack“ za softver za upravljanje radom transportnih firmi, dok je za društvenu korisnost priznanje poneo Ženski centar Užice za otvaranje Reciklažnog centra tekstila.

U finale ovogodišnjeg izbora za investiciju godine „Aurea“ plasiralo se još pet projekata: „Naftahem“ – Postrojenje za aditiviranje goriva, uređaj za uništavanje ambrozije, „Feplo“ – Fabrika vodootpornih EKO građevinskih ploča, „Meter&Kontrol“ – IDIS interoperabilna brojila električne energije i „StartLabs“ – Tehnološki akcelerator za razvoj IT preduzetništva.

Strateški partner eKapije na projektu „Aurea 2015“ bila je osiguravajuća kuća „Coface“.

Podelite ovaj tekst: