Treća nedelja inovacija od 21. do 25. septembra u organizaciji AFA

Asocijacija za ekonomsko osnaživanje žena (AFA) organizuje Treću nedelju inovacija od 21. do 25. septembra u Beogradu, a tema će biti „Sastanak sa budućnošću“, sa posebnim fokusom na podizanje svesti o uticaju brzorastućih tehnologija na promenu ekonomije, društva i načina na koji radimo i živimo

Nedelja inovacija je posvećena stvaranju i razvoju regionalnog inovacionog ekosistema i svake godine promoviše primere najbolje prakse, koji doprinose ekonomskom rastu, ali i rešavanju društvenih i ekoloških izazova,  doprinoseći izgradnji odgovornijeg inkluzivnog društva. Fokus je na značaju podjednakog uključivanje žena u kreiranju nove, digitalne civilizacije.

Konferenciju o inovacijama, 24. septembra će otvoriti počasna gošća Mariya Gabriel, EU Commissioner za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade. Najnovije tehnologije poput veštačke inteligencije, robota, virtuelne realnosti, biotehnologije, blockchaina, nanotehnologija, digitalne proizvodnje i globalne gigabit mreže će promeniti najveće sektore poput obrazovanja, zdravstva, industrije zabave, transporta, maloprodaje, bankarstva. Međutim, kako će uticati na naše živote i na transformaciju sveta? Teme koje se tiču dugovečnosti, urbanog vazduhoplovstva, inteligentnih mašina, cybersecurity, zaštite podataka i naše lične odgovornosti u novom digitalnom dobu će vas, tokom Nedelje inovacija, inspirisati i isprovocirati da preispitate stanje i napravite promene u kompaniji, industriji, zajednici, karijeri i životu.

U toku pet dana septembra govoriće renomirani svetski i domaći stručnjaci, istraživači, inovatori, naučnici, kreatori promena, korporativni i startap lideri, preduzetnici, aktivisti o neograničenim mogućnostima za razvoj koje nam pružaju disruptivne inovacije kao i o značaju kolaborativnog liderstva u procesu ekonomskog rasta i razvoja društva u novoj tehnoloskoj eri. 

Tradicionalno, nagrade za najbolje inovatore i pronalazače će se dodeljivati i ove godine sa ciljem promocije pozitivnih primera i uzora među pojedincima, kompanijama, organizacijama, startapovima koji daju prioritet etici, rodnoj ravnopravnosti, održivosti, ekologiji i društvenom prosperitetu i svi zainteresovani se mogu prijaviti na iw@afa.co.rs

Novina je poseban edukativni program namenjen svim organizacijama i pojedincima koji su u potrazi za sjajnim prilikama koje unapređuju znanje i veštine. Edukativne radionice iz oblasti: Design Thinking, Machine Learning, Agiel and Scrum metodologije i pokretanja i razvoja online biznisa, omogućiće svim učesnicima da usvoje najkompetentnija znanja koja su odmah primenjiva u biznisu.

 „Nedelja inovacija doprinesi razvoju regionalnog inovativnog ekosistema i podiže svest o značaju saradnje i kolaborativnog liderstva za rešavanje brojnih ekonomskih i društvenih izazova u doba stalnih promena i rastuće neizvesnosti izazvane pandemijom, ali i mogućnostima za ubrzni razvoj korišćenjem inovacija naročito u oblasti tehnologija. Kroz različite programe, kojima vrednost daju svetski renomirani predavači i učesnici, kao i kroz dodelu godišnjih nagrada Nedelja inovacija postavlja nove standarde, stvara uzore i ukazuje na najbolje primere inovacija za stvaranje naprednijeg i inkluzivnijeg društva i kvalitetnog ekonomskog rasta i razvoja”, rekla je Žaklina Nikolić Kušić,  osnivačica AFA i programska direktorka Nedelje inovacija.

Program Nedelje inovacija, prijave za radionice, programe i učešće na konferenciji na: www.innovationweek.rs

S obzirom na COVID 19, dogadjaj je u ovom momentu planiran u kombinaciji online i fizičkog održavanja i biće prilagođen trenutnim merama države u odnosu na ovu situaciju.

AFA – all for all je kros-sektorska, kros-generacijska i kros-gender zajednica posvećena ekonomskom osnaživanju žena,  njihovoj profesionalnoj afirmaciji kao i povezivanju i aktivnom uključivanju u kreiranje budućnosti i društva jednakih mogućnosti.

Podelite ovaj tekst: