U Bosch fabrici u Srbiji proizvedeno 100 miliona metlica brisača

Fabrika u Pećincima beleži rast zaposlenih i dalji razvoj proizvodnje. Bosch je u top 15 najvećih izvoznika u Srbiji. Investicija od oko 117 miliona evra u razvoj poslovanja u Srbiji.

Bosch, vodeći dobavljač tehnologije i usluga, beleži važan  trenutak poslovanja u Srbiji – proizvodni pogon u Pećincima je proizveo 100 miliona brisača.

„Veoma smo ponosni što možemo da se pohvalimo činjenicom  da se u našoj fabrici ove godine obeležava ovako značajan rezultat. Za nas ovaj  broj predstavlja veliki uspeh koji nije bilo moguće ostvariti bez velikog truda i rada  koji su uložili svi naši zaposleni tokom poslednjih 8 godina. Zahvaljujući  proizvodnji delova za automobile, Bosch je u top 15 najvećih izvoznika u Srbiji“,  izjavila je Jovanka Jovanović, generalna direktorka Bosch Grupe u Srbiji.

„Za nas je broj od 100 miliona proizvedenih metlica brisača ogledalo predanog  rada celog tima u fabrici. U planu je da i u budućnosti proširimo svoje kapacitete  uvođenjem novih proizvodnih linija i sistema brisača. Radujemo se svemu što  nam predstoji i želimo da obeležimo što više ovako značajnih postignuća. Za nas  je najvažniji kvalitet proizvoda, a tome doprinosi tradicija duga preko 130 godina,  ali i inovacije koje ugrađujemo u svaki detalj, na primer pri sklapanju brisača“, dodao je Jorg Krečmar, direktor Bosch fabrike u Pećincima.

Bosch: 100 miliona metlica brisača

Kompanija je od 2012. godine uložila oko 117 miliona evra u razvoj poslovanja u  Srbiji – od čega više od 18 miliona evra samo tokom 2020. godine.  U 2021. godini, Bosch fabrika u Pećincima zapošljava oko 1.900 zaposlenih, od  toga preko 1.400 radi u proizvodnji i skoro 500 zaposlenih za podršku biznisu, i  to od inženjerskih pozicija, logistike do odeljenja podrške.

Jubilarna sto milionita metlica brisača

Fabrika pripada diviziji Elektro pokretača kompanije Bosch i od početka rada  proizvodnog pogona 2013. godine ređa uspehe i predstavlja primer dobrog  poslovanja, kako u Srbiji, tako i u okviru Bosch Grupe na globalnom nivou. Dokaz  uspešnog poslovanja je i činjenica da je u oktobru u Pećincima napravljena  jubilarna – sto milionita metlica brisača. Takođe, planirano je dalje ulaganje u  istraživanje i razvoj, kao i proširenje kapaciteta fabrike.
Fabrika u Pećincima je 2015. godine osvojila nagradu za najbolju Bosch mladu  fabriku. Pored toga nosilac je nekoliko nagrada kupaca sa kojima Bosch  sarađuje, kao i priznanja kvaliteta koji pruža širom sveta. Kultura, inovativnost, globalno prisustvo i izvanredan kvalitet čine snage kompanije Bosch. Uz te  snage i vrednosti, kompanija nastoji da ispuni želje i očekivanja svojih potrošača,  time što isporučuje proizvode koji nude najbolji kvalitet i pouzdanost.

Fotografije: Bosch

Podelite ovaj tekst: