U POSETI AKTAVISOVOJ CENTRALI U ŠVAJCARSKOJ: Budućnost je u „pametnoj medicini“

Generička industrija treba da se promeni. Našim korisnicima su potrebni moderni pristupi da bi izašli na kraj sa sve većim troškovima zdravstvene zaštite. Aktavis želi da ponudi koncepte usmerene direktno na potrošače – kaže Klaudio Albreht, generalni direktor Aktavis grupe

Srbija za Aktavis (Actavis) predstavlja strateški važno tržište u regionu i Evropi, u oblasti proizvodnje i prodaje lekova. Investiranjem u proizvodne pogone i modernizaciju fabrike u Leskovcu, Zdravlje Aktavis postalo je jedno od najsavremenijih u sistemu Aktavisa jer se veći deo proizvodnje izvozi. Razmatra se mogućnost da fabrika Zdravlje u Srbiji bude specijalizovana za određene proizvode, koji će se distribuirati širom sveta – rekao je Klaudio Albreht (Claudio Albrecht), generalni direktor Aktavisa, u susretu sa novinarima iz Srbije koji su početkom novembra posetili novo sedište kompanije Aktavis u švajcarskom gradu Cug.

Ovaj grad (oko 25.000 stanovnika) nalazi se u središnjem delu Švajcarske, u blizini Ciriha. U Aktavisu navode da su Švajcarsku izabrali zbog tradicije u razvoju farmaceutske industrije, dostupnosti stručnog osoblja, dobre lokacije ciriškog aerodroma, ali i zbog toga što su niski porezi, a sve dozvole za otvaranje kompanije dobili su za samo sedam dana! U poslovnoj zgradi centrale Aktavisa u Cugu trenutno je zaposleno 150 ljudi iz 29 različitih zemalja.

U razgovoru sa predstavnicima srpskih medija Klaudio Albreht je istakao da je Srbija dobro i značajno tržište za Aktavis.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: