U SKADARLIJI ODRŽANE ROMA VASKRŠNJE ČAROLIJE

Više od 500 dece na tradicionalnom likovnom konkursu farbalo je drvena jaja i uz osmeh i igru na kreativan način dočekalo prve dane raspusta.

Kreativni mališani

Prijatelji dece Starog Grada i Roma Company organizovali su u Skadarliji tradicionalnu 25. po redu manifestaciju “ROMA Vaskršnje čarolije 2019“, na kojoj je više od 500 dece iz predškolske ustanove „Dečji dani“ i 7 osnovnih škola sa opštine Stari Grad uzelo učešće na likovnom konkursu i takmičilo se u oslikavanju uskršnjih jaja, po modelu urađenom od drveta.

„Roma Company uvek rado podržava akcije koje imaju veze sa najmlađima, kako bi njihovo detinjstvo bilo što bezbrižnije i lepše. Zadovoljstvo je bilo prošetati se danas Skadarlijom i videti kako izgledaju uskršnje pripreme iz malo drugačije perspektive. Ovog puta boje, flomasteri i šljokice bili su glavni alat za oslikavanje drvenih jaja, a pored jaja ofarbane su i ruke mališana, čime je na najlepši način započeta ovogodišnja proslava uskršnjih praznika“, izjavila je Jelena Anđelković, menadžer za komunikacije u Roma Company.

Uz prisustvo mnogobrojnih posetilaca organizovana je i izložba dečijih crteža sa motivima vezanim za uskršnje praznike i dodeljene tradicionalne nagrade za najlepše likovne radove na temu Vaskrsa.

Na konkursu za najkreativniji likovni rad u mlađem uzrastu prvo mesto osvojile su Sonja Drašković, 3/2 – OŠ „Vuk Karadžić“ i Ksenija Savić, 3/1 – OŠ „Braća Baruh“, drugo mesto Đurđina Ivanković, 4/3 – OŠ „Kralj Petar Prvi“, Anastasija Stepanov, 3/2 – OŠ „Vuk Karadžić“ i Teodora Tanasković, 4/3 – OŠ „Braća Baruh“, dok su treće mesto osvojili Teona Jovanović, 1/1 – OŠ „Skadarlija“, Maja Seferović, 3/1 – OŠ „Drinka Pavlović“ i Tara Vesić, 4/2 – OŠ „Mihailo Petrović Alas“.

Dragiša Cvejić

Za najkreativniji likovni rad u starijem uzrastu prvo mesto osvojila je Katarina Mirjanić, 5/2 – OŠ „Braća Baruh“, drugo mesto pripalo je Vandi Lakićević, 6/1 – OŠ „Kralj Petar Prvi“, dok je treće mesto osvojila Antonina Stefanović, 7/3 – OŠ „Drinka Pavlović“. Pored toga što su deca dobila diplome, dobila su i simbolične nagrade od organizatora i pokrovitelja – Roma Company, kao motivaciju da i dalje nastave da se bave stvaralaštvom.

‘’Sve ono što smo danas videli pokazuje da su deca veoma talentovana i zahvaljujemo se svim školama i PU „Dečji dani“ što su imali svoje predstavnike, ali i Roma Company bez čije podrške ne bismo mogli da organizujemo današnji događaj. Koristim priliku da svoj deci i njihovim roditeljima čestitam predstojeći praznik uz želju da ovakvih programa bude još više’’, poručio je Dragiša Cvejić, ispred opštinskog udruženja Prijatelji dece Starog Grada.

Organizator likovnog konkursa “ROMA Vaskršnje čarolije 2019” je opštinska organizacija Prijatelji dece Starog Grada, a pokrovitelj ovogodišnje manifestacije Roma Company.

Podelite ovaj tekst: