У СУСРЕТ ПОСЛУ И ЗАРАДИ: Мастерклас за почетнице

Пројекат самозапошљавања младих жена у неразвијеним општинама иницирало је Удружење пословних жена Србије кроз афирмацију менторства

masterОве јесени, почетком новембра, први пут су се сусреле будуће предузетнице и њихове менторке, већ афирмисане и успешне пословне жене, у једном етно-селу, каквих је све више у Србији. Био је то својеврсни „мастерклас” у оквиру пројекта смањења незапослености младих жена из неразвијених општина кроз подршку самозапошљавања у сектору туризма и услуга.

Осамнаест младих девојака и жена дошло је из Ваљева, Мрчајеваца, са Уба, из Шапца, Заблаћа, Панчева, Мионице, Београда, Чачка да би представиле своје идеје и амбиције за старт сопственог посла, уз свесрдну помоћ и искуство већ афирмисаних предузетница, чланица Удружења пословних жена Србије, иницијатора овог скупа.

Пројекат који финансира ЕУ намењен је самозапошљавању у областима које су приступачне потенцијалним предузетницама, а тренинг је фокусиран на туризам и услуге. Зато су почетнице у свом представљању углавном говориле о производњи органске хране и лековитог биља, оживљавању етно-целина, козарству, прављењу домаћих колача, малим спа-центрима.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: