UDRUŽENJE POSLOVNIH ŽENA OBELEŽILO 20 GODINA RADA: Dodeljene nagrade najuspešnijim preduzetnicama

Žene zmajevi nad zmajevima su: Ljiljana Karaklajić, iz Beograda (prva nagrada), Jasmina Knežević (druga nagrada), Gordana Đurđević (treća nagrada)

Sa dodele priznanja najuspešnijim preduzetnicama

UPŽ je na svečanosti u pozorištu Madlenianum, obeležilo 20 godina postojanja i kontinuiranog rada, i dodelilo nagrade najuspešnijim preduzetnicama „Cvet uspeha za ženu zmaja“ kao i kompanijama koje je pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača i ponele titulu „Rodno najsenzitivnija kompanija“.

”Za sve godine postojanja i kontinuiranog rada na podršci, edukaciji i umrežavanju poslovnih žena Srbije, možemo se pohvaliti sa 140 realizovanih projekata, 4900 žena koje su prošlo kroz različite edukacije za otpočinjanje biznisa, više od 900 članica širom Srbije i 118 žena koje smo podstakli na dalje uspehe odajući im priznanje za njihov rad kroz nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“. Ponosne smo i na to, što smo kroz dugogodišnji posvećeni rad postigle da se žensko preduzetništvo prizna kao ekonomska a ne socijalna kategorija jer je kroz širok spektar naših aktivnosti postao vidljiv doprinos preduzetnica privredi Srbije”, rekla je dr Sanja Popović Pantić, predsednica UPŽ.

U ovoj jubilarnoj godini postojanja UPŽ je dvanaesti put dodelilo nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“ najboljim preduzetnicama u Srbiji. Specifičnost ovogodišnjeg izbora je što se od dosadašnjih 118 dobitnica ovog priznanja u najužem izboru našlo 19 zmajica.

„Žene zmajevi nad zmajevima“ su Ljiljana Karaklajić, vlasnica i direktorka preduzeća „Dexpress“ iz Beograda, dr Jasmina Knežević, suvlasnica i direktorka Opšte bolnice „Bel Medic“ iz Beograda i Gordana Đurđević, suvlasnica i direktorka preduzeća „Slovo“ iz Beograda.

Prvi put je ustanovljeno i dodeljeno priznanje „Rodno najsenzitivnija kompanija“, nastalo u okviru projekta „Ravnopravno u lancu vrednosti“, koji zajednički realizuju Udruženje poslovnih žena Srbije, Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i ambasada Kraljevine Holandije u Srbiji.

Priznanje se dodeljuje velikim kompanijama koje primenjuju 5. princip Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena i koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača, a ovogodišnji pobednik u ovoj kategoriji je kompanija „Delta Holding“ Beograd, koja je proglašena „Rodno najsenzitivnijom kompanijom“. Drugo mesto u ovoj kategoriji podelile su kompanije „Ikea Srbija“ Beograd i „Avon Srbija“, a treće mesto su osvojile kompanije „Vip mobile“ Beograd i Unikredit banka.

Manifestacija je održana uz podršku Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji, Ministarstva privrede, Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), SME Week, Vip mobile i članica UPŽ.

Podelite ovaj tekst: