Unapređenje IT infrastrukture u Srbiji

Kompanija Telekom Srbija pokrenula je infrastrukturni projekat, u saradnji sa kompanijom Huawei, a pored boljeg korisničkog iskustva investicija će imati pozitivan uticaj na razvoj privrede i unapređenje poslovnog ambijenta u Srbiji.

Predrag Ćulibrk i Nenad Stanković

Predrag Ćulibrk i Nenad Stanković

Aleksinac je izabran za pilot projekat ALL–IP transformacije, čime će otpočeti modernizacija informaciono-telekomunikacione infrastrukture širom Srbije.

Unapređenjem infrastrukture na teritoriji opštine Aleksinac Telekom je omogućio građanima brži fiksni internet. Vrednost investicionih ulaganja u pilot projekat iznosila je 1.600.000 evra.

”Ovom investicijom nameravamo značajno da povećamo kvalitet mreže i brzinu interneta u više od milion domaćinstava u Srbiji. Telekomunikaciona infrastruktura kojom Telekom raspolaže je značajan resurs koji izdvaja našu kompaniju dajući joj prednost u implementaciji savremenih poslovnih rešenja“, rekao je Predrag Ćulibrk, generalni direktor Telekoma Srbija, povodom završetka pilot projekta modernizacije mreže.

Modernizacija fiksne mreže omogućiće kvalitetniju telekomunikacionu infrastrukturu u Aleksincu, koji će na taj način postati privlačniji za nove investitore. ”To će značajno uticati na razvoj lokalne privrede i kvalitet života građana“, rekao je Nenad Stanković, predsednik opštine Aleksinac.

Realizacija pilot projekta na teritoriji opštine Aleksinac trajala je pet meseci.

Moderna telekomunikaciona infrastruktura je stigla do više od 10.000 domaćinstava. Linija koja je ranije mogla da ponudi samo fiksnu telefoniju, danas pruža uslugu interneta do 100 megabita u sekundi, kao i multimedijalne servise mts televizije.

Podelite ovaj tekst: