Unikredit banka i AllSecure unapređuju razvoj e-trgovine

Trgovina putem interneta sve je zastupljenija u Srbiji o čemu svedoči podatak o kontinuiranom rastu broja i ukupne vrednosti transakcija izvršenih putem interneta u poslednje tri godine.

Da bi podržala razvoj ovog segmenta i doprinela daljem rastu „e-trgovine“, Unikredit banka je, u saradnji sa firmom AllSecure iz Beograda unapredila ponudu omogućivši trgovcima da bez troškova postavke i mesečne naknade otvore internet prodavnice.

Klijenti koji u toku jednog meseca obezbede najmanje 100 transakcija mogu da iskoriste jedinstvenu ponudu kada je plaćanje karticama online u pitanju: 2,7 odsto od iznosa transakcije plus 0,27 evra.

Marko Rizovski, specijalista za POS&eCommerce Unikredit banke, je izjavio:

„Uprkos činjenici da online kupovina u Srbiji nije popularna kao što je to slučaj u drugim zemljama u Evropi, ovaj pozitivan trend je najbolji pokazatelj da domaće tržište ima značajan potencijal za razvoj E-commerce usluga. Osluškujući potrebe naših klijenata, potrudili smo se da značajno unapredimo ovu uslugu i obezbedimo na taj način najadekvatniju ponudu svim segmentima klijenata, od start ap, do multinacionalnih kompanija. Iako smo obezbedili najpovoljniju ponuda na tržištu, dodatna prednost naše e-commerce usluge je i u sposobnosti da aktivno ispratimo celokupan tok transakcije i na taj način sprečimo eventualne zloupotrebe.“

Zabeležen je ozbiljan ras broja online plaćanja karticama, 10 godina nakon uvođenja internet trgovine.

”Pored činjenice da je prosečan trošak internet transakcije u Srbiji uporediv sa cenama na daleko razvijenijem tržištu EU, srpskim e-trgovcima su na raspolaganju sve najsavremenije funkcionalnosti e-commerce platforma: tokenizacija (registracija) kartica, plaćanje jednim klikom, ponavljajuća plaćanja (članarine), integracija u mobilne aplikacije (mSDK), različite opcije integracije, online portal trgovca i drugo. Sve ovo uz najveći broj alata za prepoznavanje i prevenciju prevara i integrisani 3D-Secure omogućavaju pravnim licima u Srbiji vrhunske uslove za pokretanje i rast e-trgovine,“ rekao je Nemanja Nikolić, izvršni direktor Allsecure.

Prema zvaničnim podacima Narodne banke Srbije, u 2016. godini izvršeno je 3,8 miliona online transakcija, što predstavlja rast od 35 odsto u poređenju sa 2015, a čak 90 odsto u poređenju sa 2014. godinom. Prosečna vrednost transakcije iznosila je oko 37 evra, ukupna vrednost online kupovine prošle godine u Srbiji dostigla je iznos od 140 miliona evra, ostvariši na taj način rast od 17 odsto u odnosu na 2015. godinu.

Podelite ovaj tekst: