Unikredit „Banka godine u Srbiji”

Unikredit banka je izabrana za “Banku godine u Srbiji“ od britanskog finansijskog magazina “The Banker“. 

Sa dodele nagrade ”Banka godine u Srbiji” Unikredit banci u Londonu

Uprkos nestabilnom i turbulentnom lokalnom ekonomskom okruženju, 2016. godina predstavlja jednu od najuspešnijih godina za Unikredit banku, od početka poslovanja u Srbiji. Nagrada za najbolju banku u Srbiji je dodeljena je na svečanosti u Londonu, 7.decembra.

Pored mnogobrojnih finansijskih pokazatelja, prilikom izbora “Banke godine”, članovi žirija su se fokusirali na strategiju koja je bila pokretač finansijskih rezultata i podrška prilikom prevazilaženja regulatornih, konkurentskih i ekonomskih prepreka. Strategija digitalizacije, upotreba novih tehnologija i koristi kreirane za klijente, predstavljali su neke od ključnih kriterijuma za donošenje odluke.

Čila Ihas, predsednica Izvršnog odbora Unikredit banke Srbija je izjavila: “Uspeli smo da dodatno učvrstimo našu poziciju lidera u Srbiji, uprkos svim izazovima na tržištu. Naši ključni faktori uspeha su bili rast poslovanja, kako u okviru sektora poslovanja sa stanovništvom, tako i u okviru sektora privrede, unapređenje efikasnosti procesa i zadovoljstva klijenata, snažno upravljanje rizicima i fokusiranost na akviziciju klijenata. Društveno odgovorno poslovanje i različite inicijative koje sprovodimo u lokalnim zajednicama sa ciljem da doprinesemo njihovom razvoju, omogućile su nam da potvrdimo našu dobru reputaciju. Veoma smo zadovoljni što je magazin “The Banker” prepoznao sve naše napore. Ova nagrada nas obavezuje da nastavimo u istom smeru“.

Podelite ovaj tekst: