UNIQA uvela olakšice u toku vanrednog stanja

Odloženo plaćanje obaveza za osiguranje za klijente starije od 65 godina i klijente koji su delimično ili potpuno ostali bez redovnih prihoda

Uz potpuno razumevanje za teškoće u plaćanju obaveza po osnovu ugovora o osiguranju u toku trajanja vanrednih mera, UNIQA osiguranje je omogućilo klijentima starijim od 65 godina i klijentima koji su u toku epidemije virusa COVID-19 delimično ili potpuno ostali bez redovnih prihoda, izmirenje ovih obaveza po završetku vanrednog stanja.

Odloženo izmirenje obaveza premije osiguranja dospele tokom vanrednog stanja, nema za posledicu obračun zatezne kamate i ne utiče na ostvarenje prava iz ugovora u toku trajanja vanrednog stanja.

Premije osiguranja dospele u periodu trajanja vanredno gstanja, izmiruju se naknadno u periodu od tri meseca po ukidanju vanrednog stanja. Ovim olakšicama se ne produžava važenje osiguranja, već odlaže plaćanje dospelih premija.

Za odlaganje dospelih premija osiguranja potrebno je poslati podatke (ime, prezime, JMBG, kontakt telefon) uz Zahtev za odlaganje na imejl: info@uniqa.rs ili na telefon 011/20 24 100.

Klijenti koji ne žele da koriste olakšice, u toku vanrednog stanja mogu da nastave redovno izmirenje obaveza u rokovima predviđenim ugovorom o osiguranju. U slučaju da važenje ugovora istekne tokom vanrednog stanja, klijenti mogu zaključiti novu uz obavezu plaćanja prve premije.

Pored ličnih savetnika za osiguranje koji su svim klijentima dostupni telefonski, klijenti za sve informacije, podršku i prijavu šteta mogu pozvati UNIQA Kontakt centar (011/20 24 100) ili broj 0800 201 301 (besplatan za pozive iz Srbije).

UNIQA je u cilju zaštite zdravlja od početka vanrednog stanja zaposlenima obezbedila nesmetan rad od kuće, a klijentima omogućila kontinuirano korišćenje usluga bez neposrednog kontakta, kroz telefonske i online servise dostupne 24 časa.

Podelite ovaj tekst: