United Grupa objavila emitovanje obaveznica u iznosu od 200 miliona evra

United Grupa (UG) objavila je emitovanje obveznica u iznosu od 200 miliona evra, po kamatnoj stopi od 4,8 odsto Obveznice dospevaju 2024. godine i prodate su po 3,5 odsto većoj ceni od njihove nominalne vrednosti

United Grupa za prvih pet meseci ove godine ostvarila prihod veći od 300 miliona evra

Prihod od obveznica će se koristiti za kupovinu i troškove kupovine mobilnog operatora Tele2, koji posluje u Hrvatskoj. Ovo je inače treća ponuda obveznica sa najvišom postignutom cenom do sada. Uspeh emitovanih obveznica pokazuje veliko poverenje investitora, kupaca obveznica i većinskog vlasnika UG, BC Partners, u planove kompanije i njenu budućnost.

Preliminarni poslovni rezultati United Grupe za prvih pet meseci ove godine pokazuju dalji rast i ostvareni prihod od preko 300 miliona evra, što je za oko 70 miliona evra više u odnosu na isti period prošle godine. Od svog postojanja, United Grupa ostvaruje konstantan rast prihoda, a u narednih pet godina planira da poslove u regionu proširi ulaganjem više od 900 miliona evra u telekomunikacije i medije, što je za 200 miliona više od planova iz prošle godine.

United Grupa posluje u šest zemalja (kroz kompanije kao što su SBB, Telemach i United Media, i kanale kao što su Sport Klub, Nova TV i N1) i zapošljava 4.400 ljudi. Skoro četiri miliona usluga United Grupe koristi se mesečno u regionu i celom svetu, dok mreža pokriva skoro dva miliona domova.
United Grupa je osnovana 2000. godine i vodeći je provajder telekomunikacionih i medijskih usluga u jugoistočnoj Evropi. Ima najširu mrežnu pokrivenost u regionu i korisnicima nudi najatraktivniji izbor TV sadržaja, od lokalnog do najboljeg sadržaja iz celog sveta. BC Partners je većinski vlasnik United Grupe.

Podelite ovaj tekst: