United grupa uz podršku EBRD ulaže 600 miliona evra

EBRD je podržao najavu United grupe (SBB, Telemach, Total TV)  da u narednih pet godina uloži više od 600 miliona evra u Jugoistočnoj Evropi. United grupa, koja je vodeći kablovski operator u pružanju usluga televizije, interneta, fiksne i mobilne telefonije u Jugoistočnoj Evropi, nastala iz male kompanije koju je 2000. godine osnovao Dragan Šolak, ova sredstva ce investirati u razvoj lokalne infrastrukture, kreiranje novih radnih mesta i otvaranje novih poslovnih prilika.

Predsednik EBRD-a, Ser Suma Čakrabarti se kao domaćin Godišnje skupštine i poslovnog foruma EBRD-a 2018. godine u Jordanu sastao sa predsednikom Upravnog odbora United Grupe Draganom Šolakom, sa kojim je razgovarao o podsticanju ekonomskog rasta u regionu.

Na zajedničkoj panel diskusiji sa top menadžmentom United Grupe, u okviru Godišnje skupštine, Alan Pilu, potpredsednik EBRD-a za bankarske poslove, je izjavio: „Naša saradnja sa United grupom kao i većinskim vlasnikom, kompanijom KKR, predstavlja priču o uspehu. Naša zajednička posvećenost regionu i dosadašnji rezultati ulivaju nam poverenje i za buduće uspehe, posebno zbog toga sto United grupa nastavlja da ulaže u regionu.“ 

Dragan Šolak je ovim povodom dodao: „Tokom 14 godina izgradili smo odnos poverenja sa EBRD-om, čija podrška je bila neprocenjiva i pomogla da United grupa ostvari velike rezultate i podrži širi ekonomski uspeh u regionu.“

EBRD je jedan od ključnih investitora u Jugoistočnoj Evropi sa oko milijardu evra vrednosti novih projekata svake godine. Podrška regionalnoj integraciji putem investicija u infrastrukturu i fokusiranje na povezanost su među prioritetima banke u podsticanju privrednog razvoja i životnog standarda.

Podelite ovaj tekst: