Uprkos pandemiji rekordna godina za start-apove u Beču

„Vienna Startup Package“ Privredne agencije Beča pomaže mladim internacionalnim preduzećima da upoznaju Beč kao privrednu lokaciju i njegovu start-ap zajednicu.

U 2020. godini je uprkos pandemiji koronavirusa bilo više prijava za start-ap paket bečke agencije nego u 2019. godini. Prošle godine je paket podrške prvi put organizovan digitalno, ali je to ujedno bila i rekordna godina po broju prijava od kada je program zaživeo 2014. godine, saopštila je press služba Predstavništva Grada Beča u Beogradu – Eurocomm-PR Beograd.

Privredna agencija je u 2020. godini primila 321 prijavu iz 66 zemalja širom sveta, a izabrano je 16 pobednika iz devet različitih zemalja koji trenutno koriste priliku da dalje razvijaju svoje poslovne modele u Beču. U okviru paketa start-apovima je ponuđena individualna podrška, radionice, treninzi i mogućnosti da prošire svoju bazu poslovnih kontakata. Cilj ponude je da privuče što više internacionalnih preduzeća u Beč.

Najveći broj prijava u prethodnoj godini stigao je iz Velike Britanije, ukupno 35, a čak sedam od 16 pobednika su start-apovi iz ove zemlje. „Vienna Startup Package“ 2021. trebalo bi da bude organizovan u maju i to kao i prošle godine u digitalnom formatu.

Lista pobednika „Vienna Startup Package“ 2020 Vienna Startup Package 2020

Foto © Mika Baumeister
Podelite ovaj tekst: