Uspešno poslovanje Šnajder elektrika

Kompanija Šnajder elektrik Srbija, lider u upravljanju energijom i automatizacijom, ostvarila je dobre rezultate u 2016. godini. Ove godine obeležava jubilarnih 15 godina poslovanja u Srbiji.

Dejan Marković

Kompanija je u toku prethodne godine učestvovala u realizaciji projekata rekonstrukcije sopstvene potrošnje hidroelektrane Đerdap, završetku poslovnog kompleksa GTC 4, proširenju kapaciteta fabrike Cooper Tyres, fabrike Hutchinson u Rumi, zgrade Airport City-ja, retail Parka Shoppy u Borči, zatim projekata u oblasti izgradanje saobraćajne infrastrukture odnosno početku izgradnje autoputa Bar – Boljare u Crnoj Gori. U novoj zgradi Sosijete ženeral banci postavljen je prvi električni punjač za automobile.

„Prošla godina je bila izuzetno plodna i uspešna. Za nas je veoma važno da su opštine i gradovi u Srbiji bili veoma aktivni i predložili ili krenuli sa realizacijom velikog broja projekata u oblasti infrastrukture, energetike i turizma, što je i za nas značilo veći obim aktivnosti i podrške u realizaciji ovih projekata. U ovoj godini nameravamo da učestvujemo u svim velikim projektima koji se realizuju u Srbiji i Crnoj Gori, bilo da je reč o infrastrukturnim ili komercijalnim projektima, a najatraktivniji su nam stambeni, hotelski i maloprodajni kompleksi koji se grade u našoj zemlji i u Crnoj Gori. U ovoj godini proslavljamo jubilej, 15 godina uspešnog poslovanja u Srbiji, na šta smo izuzetno ponosni,“ rekao je Dejan Marković, generalni direktor kompanije Šnajder elektrik u Srbiji, predstavnicima medija, 25. januara.

Kompanija je u Srbiji prisutna od 1997. godine (od 2002. posluje kao d.o.o.) i pored sedišta u Beogradu, koje je komercijalno zaduženo za teritoriju Srbije i Crne Gore, ima i razvojni centar u Novom Sadu, Šnajder elektrik DMS NS. U centru više od 1000 mladih stručnjaka razvija softverska rešenja za pametne mreže, koja sarađuju sa više od 100 zemalja u kojima Šnajder elektrik posluje.

Šnajder elektrik DMS NS je jedan od četiri svetska centra ove kompanije za istraživanje, razvoj i proizvodnju softvera za optimalno upravljanje distribucijom električne energije.

I u 2017. godini kompanija nastavlja da gradi mrežu lokalnih partnera sa renomiranim domaćim preduzećima koja su obučena za montažu i ugradnju Šnajder elektrik opreme. Na taj način pruža podršku lokalnoj ekonomiji i preduzetništvu, poslujući održivo i odgovorno. Mrežu partnera čine tri licencna partnera sa proizvodnim pogonima u Dobanovcima, Batajnici i Čačku, kao i više od 70 domaćih firmi širom Srbije i Crne Gore.

Mreža partnera ove kompanije okuplja više od 1500 zaposlenih. Proizvodi Šnajder elektrika su dostupni na 115 prodajnih mesta širom Srbije i Crne Gore.

Integrisana rešenja po kojima je kompanija poznata u oblasti energetike i automatizacije, infrastrukture, industrijskih procesa, automatizacije u objektima, data centara, kao i u sektoru stanovanja i građevinarstva su specifična budući da kompanija uvodi inovacije na svakom nivou. Redefiniše se snaga i automatizacija za novi svet energije, a Internet of things omogućava instalaciju raznih senzora i njihovo povezivanje, kako bi se dobila funkcija prepoznavanja, praćenja, analiziranja, nadzora u realnom vremenu i upravljanja u objektima. U kompaniji ovo nazivaju Innovation At Every Level.

Podelite ovaj tekst: