Uticaj digitalne transformacije na privredu

Konfindustrija Srbija organizuje ”Cyber security conference” 8. novembra u Skupštini grada Beograda, sa namerom da objasni uticaj digitalne transformacije na privredu i mogućnosti suočavanja sa novim izazovima u poslovnom i finansijkom sektoru

U globalnom poslovanju sve je važnije fokusirati se na to kako kontrolisati ključne informacije i njihov bezbedan protok. I dok su ti podaci od suštinske važnosti za ispravno funkcionisanje poslovnih aktivnosti, sve češće smo svedoci brojih sajber napada koji mogu oštetiti bilo koji finansijski, telekomunikacioni i institucionalni sistem na svetu.

S obzirom na takve izazove i potencijalne pretnje, nijedan napor nije suviše skup ili zahtevan kada je u pitanju sprečavanje i ograničavanje sajber napada. U bilo kom trenutku u svetu milioni transakcija i informacija protiče internetom. Podaci su postali najvredniji predmet zaštite: sajber bezbednost u svim aspektima je nešto što mora biti procenjeno, zaštićeno i razvijano maksimalnom brzinom. Sajber prostor je bezbedan i svima koristan, samo kada su svi akteri uključeni u određeni poslovni proces svesni rizika: bez svesti, svako tehničko rešenje gubi na značaju i efektu.

Ova konferencija, koju organizuje Konfindsutrija Srbija, jedna je od prvih ovog tipa na Balkanu i posvećena je razvijanju svesti o tome da moramo deliti svoja iskustva i okupiti globalne stručnjake koji će nam pokazali put ka sigurnijoj budućnosti u vezi sa prenosom podataka, finansijskim transakcijama i sistemima telekomunikacija, bilo u segmentu softvera ili hardvera.

Reč je o trećoj konferenciji Konfindustrije Srbija u digitalnoj sferi: nakon konferencija DEC i DIGINDEC organizovanih 2016. i 2017. godine, Cyber security conference želi pružiti još jedan vid uticaja digitalne transformacije na privredu.

Ovogodišnjom konferencijom želimo da skrenemo pažnju na sajber bezbednost u sektoru finansija i telekomunikacija , dok će se deo diskusije fokusirati i na značaj stvaranja strateških partnerstava u cilju podizanja svesti o značaju bezbednosti u sajber prostoru. Naš osnovni cilj je da od eksperata i kompanija čujemo koja su to rešenja koja nam mogu ponuditi i koji su najveći izazovi u tom domenu na globalnom i lokalnom nivou.

Podelite ovaj tekst: