Uz Canon rešenja Dunav uštedi do 50 odsto na troškovima štampanja

Primer pozitivnog uticaja koji se ostvaruje nabavkom inovativnih štampača i centralizacijom upravljanja štamparskom opremom je saradnja kompanija Canon i Dunav osiguranje. U Dunavu instaliranje štamparske opreme sa naprednim podešavanjima značajno doprinelo dobijanju bezbednosnog sertifikata 27001

Nadzor nad troškovima poslovanja izuzetno značajan za uspeh preduzeća

Na tržištu sa relativno niskom kupovnom moći, cena polisa osiguranja veoma je važna i zbog toga je nadzor nad troškovima poslovanja, od vitalnog interesa za uspeh preduzeća. Kompanija Dunav osiguranje, lider u oblasti usluga osiguranja u Srbiji i Bosni i Hercegovini je u toku 2017. godine preuzela nabavku štamparskog inventara i softvera za centralu i 28 ispostava.

I pored brzog napredovanja digitalizacije i uvođenja sistema za upravljanje dokumentima, potrebe za štampanjem Dunav osiguranja bile su izuzetno velike. Kompanija je do nedavno imala više od 1.500 štampača.

Prema rečima direktora informatičke funkcije, kompanije Dunav osiguranje, troškovi štampanja, nabavke i zamene tonera i održavanja bili su ogromni. Ovi uređaji različitih robnih marki, stari i do 10 godina u toku 2018. godine su zamenjeni sa više od 300 Canon imageRUNNER ADVANCE štampača – višefunkcionalnih uređaja, savršenih za kancelarije, kojima su potrebni povezivanje, pouzdanost i kvalitet štampanja.

U saradnji sa kompanijom Atos IT Solutions Services, akreditovanim Canon partnerom u Srbiji, započela je upotreba nekoliko Canon programskih rešenja. Uz Canon uniFLOW Enterprise, softver za upravljanje radnim procesima i uređajima za štampanje i skeniranje, omogućeno je bezbedno štampanje i statističko beleženje štamparskih procesa.

Ovim potezom kompanija Dunav uspela je da uštedi 40 do 50 odsto u odnosu na ranije troškove štampe. Deo uštede predstavljaju sredstva za održavanje, a drugi deo proizilazi iz veće transparentnosti i preglednosti nad tim šta i za koje namene se štampa. Postupcima autentifikacije (kartica  i PIN kod), sprečeno je neovlašćeno i prekomerno štampanje, kao i nepotrebno štampanje u boji. Obim štampanja smanjio se najmanje za 10 odsto, na godišnjem nivou.

U Dunav osiguranju istovremeno je tekao i proces sticanja bezbednosnog sertifikata 27001, a instaliranje štamparske opreme sa naprednim bezbednosnim podešavanjima značajno je doprinelo dobijanju sertifikata.

Podelite ovaj tekst: