Valter Trevisani: Liderska pozicija je naša specijalnost

Srbija je jedno od najinteresantnijih tržišta u centralnoj i istočnoj Evropi, jer ima brz ekonomski razvoj, a zajedničko ulaganje u okviru osiguranja Delta Đenerali pokazalo se kao pun pogodak

Valter Trevisani

Srbija je važna za nas. Srbija ostvaruje rast bruto društvenog proizvoda od 5,8 odsto godišnje, ostvaruje rast u oblasti osiguranja, a mi smo najveća privatna osiguravajuća kompanija na srpskom tržištu i u toj kategoriji najprofitabilnija na tom tržištu. U junu 2007. godine zauzeli smo 13,1 odsto srpskog tržišta, dok smo godinu dana ranije imali 10,3 odsto tržišnog učešća. To je veliki rast i u životnom i u neživotnom osiguranju. Zajedničko ulaganje Delta Đenerali osiguranja veoma dobro funkcioniše i imamo odlične partnere i u predsedniku Delta holdinga gospodinu Miroslavu Miškoviću i u gospodinu Nebojši Divljanu, predsedniku Upravnog odbora i generalnom direktoru Delta Đenerali osiguranja.

Ovakve ocene izneo je Valter Trevisani, zamenik generalnog direktora Đenerali grupe, zadužen za zemlje centralne i istočne Evrope, i to u Trstu 9. novembra ove godine, u susretu sa novinarima beogradskih medija. Susret je organizovala osiguravajuća kompanija Delta Đenerali, u prelepom ambijentu zgrade Đenerali osiguranja, koja je podignuta 1831. godine. Gospodin Trevisani saopštio je ocene i stavove Đenerali grupe o razvoju ove moćne italijanske osiguravajuće kompanije i, posebno, o veoma pozitivnim iskustvima koja imaju u Srbiji.

Skica za portret – Valter Trevisani

Sadašnji zamenik generalnog direktora Đenerali grupe, zadužen za zemlje centralne i istočne Evrope, Valter Trevisani, rođen je u mestu Udine 29. marta 1962. godine. Diplomirao je Ekonomiju na Univerzitetu u Trstu i počeo da radi za Đenerali grupu decembra 1988. godine, nakon godinu dana rada u Credito Italiano, sadašnjoj Unicredit banci.
Od 1988. do 1991. radio je u istraživačkom sektoru Generali Head Office, gde je bio zadužen za praćenje razvoja na glavnim tržištima osiguranja van Italije, sa posebnim osvrtom na centralnu i istočnu Evropu.
U SAD je 1991. godine radio za Đenerali filijalu u Njujorku kao i u America Re i Becher & Carlson (Los Angeles, Kalifornija), a po povratku u Generali Head Office u Trstu, preuzeo je odgovornost u programima risk menadžmenta, za oblast neživotnih osiguranja.
Godine 1993. radio je u Đenerali filijali u Velikoj Britaniji gde je postavio Multinacionalno odeljenje za osiguranje imovine i osiguranje u slučaju nesrećnog slučaja – smrti, za klijente na globalnom nivou.
U januaru 1996. vratio se u Trst gde je postavljen za regionalnog menadžera za Veliku Britaniju, centralnu i istočnu Evropu i Aziju, a kasnije i za Norvešku i Španiju.
Asistent generalnog menadžera postao je 2002. godine a od 2006. je član Internacionalnog upravnog odbora Đenerali grupe. U ovoj, 2007. godini, imenovan je za zamenika generalnog direktora, sa odgovornošću za Nemačku, Austriju, zemlje centralne i istočne Evrope i za Aziju, za životna i neživotna osiguranja i za reosiguranje na nivou grupe.

– Tržište osiguranja u Srbiji zabeležilo je značajan rast u proteklih nekoliko godina, ali smo mi u Delta Đenerali osiguranju pokazali čak i brži razvoj. Trenutno smo na trećem mestu u oblasti neživotnih osiguranja, a istu poziciju smo dostigli i u sektoru životnog osiguranja. Osim toga, mi smo prvi u putnom osiguranju i prvi smo dobili dozvolu za dobrovoljni penzijski fond – podsetio je gospodin Trevisani.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: