Većina malih preduzeća ne prihvata plaćanje karticama

 

 

Prema globalnoj Visa anketi, oko 85 odsto kupaca očekuje mogućnost digitalnog plaćanja prilikom kupovine, te se sve veći broj firmi trudi da to i omogući. Međutim, devet od deset malih preduzeća na tržištima u razvoju širom sveta, ne prihvata plaćanje karticama.

(foto: Visa)


Upravo zbog toga rizikuju da propuštaju prodaju, a procena je da se čak 17 biliona dolara i dalje troši u gotovini i čekovima. Iako kupci sve manje koriste gotovinu i žele beskontaktno iskustvo na kasi, za mnoga mala i mikro preduzeća POS uređaji mogu biti skupi. Polovina ispitanika (50 odsto) iz tog sektora u Srbiji istakla je da ima samo tradicionalni POS terminal za plaćanje karticama, koji iziskuje unošenje PIN koda, prema novom istraživanju kompanije Visa „Klikom do digitalne trgovine“. Kako bi zadržali konkurentnost u digitalnoj ekonomiji, preduzećima je potreban efikasan i isplativ alat, koji omogućava bezbedne, sigurne i brze beskontaktne transakcije.
Rešenje zasnovano na tehnologiji Tap to Phone, koju je Visa nedavno lansirala u Srbiji, odgovara zahtevima i preduzeća, i potrošača. Ono omogućava malim trgovcima da ponude plaćanje karticama u svojim radnjama, dok istovremeno štiti potrošače od kontakta sa gotovinom ili platnim terminalom. Zahvaljujući inovaciji Visa Tap to Phone, čak i najmanja preduzeća mogu da počnu da prihvataju digitalna plaćanja upotrebom jednostavne aplikacije, koja transformiše Android pametne telefone sa NFC podrškom u mobilne terminale, a za razilku od tradicionalnih POS terminala, ovo rešenje isključuje potrebu kupovine dodatnog hardvera.
Tap to Phone tehnologija će pomoći prodavcima da brzo pristupe digitalnoj ekonomiji, spreče izgubljenu prodaju i poboljšaju priliv novca prihvatanjem beskontaktnih plaćanja bilo gde i bilo kada. Osim toga, usvajanjem digitalnih metoda plaćanja, očekuje se da mala i srednja preduzeća smanje poslovne troškove, ostvare značajnu uštedu vremena, a klijentima obezbede bolje iskustvo kupovine.
U regionu centralne i istočne Evrope, Bliskog istoka i Afrike (CEMEA) Tap to Phone tehnologija se već koristi na više od 35.000 terminala i kod više od 30 partnera sa kojima Visa sarađuje.


Podelite ovaj tekst: