VERA LLOYD-THOMAS: Svaka para nazad sa dobitkom

Za nas direktni marketing nije samo kanal ili skup kanala komunikacije, već suština našeg pristupa poslu. IT infrastruktura koju imamo, kao i programi za data mining kojima raspolažemo, omogućavaju nam da radimo precizne analize ponašanja kupaca i potencijalnih kupaca nekog brenda, a sve to klijentu treba da donese novac

Vera Lloyd-Thomas

, vlasnica marketinške agencije Kreativa New Formula nedavno je proglašena za „Biznis damu godine 2008“ (za oblast marketinga) od strane Kluba privrednih novinara Srbije. Na pitanje Magazina Biznis o tome šta u ličnom i profesionalnom smislu donosi to priznanje, Vera Lloyd-Thomas podseća da je njena marketinška agencija poslednjih godina uvek bila u top tri do pet agencija u Srbiji, i prema profitu, i prema prometu.

– Budući da smo domaća agencija, taj je uspeh značajniji, ali novinari, čini se, to nisu mnogo primećivali. Sva sreća, klijenti jesu! Za mene je ova nagrada veliko iznenađenje jer su novinari počeli da primećuju firme kao što je Kreativa New Formula. U isto vreme, malo je neobično: privredni novinari i predstavnici komore su glasali, Žozef Lončar sa kojim se, inače, profesionalno često sporim oko raznih marketing pitanja, uručuje meni nagradu. Izgleda da se nešto u Srbiji menja. I to je deo koji mi se najviše dopada u vezi sa ovom nagradom – kaže Vera Lloyd-Thomas u razgovoru za Magazin Biznis.

• Vaša agencija je pozicionirana kao marketing firma za tzv, integrisane komunikacije, web sajt je veoma moderan i živ, sa puno studija slučaja iz oblasti digitalnog i direktnog marketinga. Zašto direktni i digitalni marketing igra tako važnu ulogu kod Vas?

– Malo se šalim, ali suštinski je tačno da živimo u tzv. TRADIGITALNO VREME. Jedan kanal nije dovoljan, bilo tradicionalan, bilo digitalan.

Potrošač nema sedam mozgova, pa – za svaki kanal komunikacije – po jedan. Mi uvažavamo upravo tu činjenicu kada se pozicioniramo kao firma za integrisane komunikacije. Mislim da smo jedina agencija u Srbiji koja ima direktora za data base marketing. Za nas direktni marketing nije samo kanal ili skup kanala komunikacije već suština našeg pristupa poslu. IT infrastruktura koju imamo, programi za data mining kojima raspolažemo omogućavaju nam da radimo precizne analize ponašanja kupaca i potencijalnih kupaca nekog brenda.

Naš sajt je živ, a radovi su novi zato što mi stalno radimo ono o čemu ovde danas razgovaramo. Naše ime sadrži sintagmu New formula, a ona je vezana ne samo za inovativno razmišljanje već i za nove tehnologije i njihovim „brakom“ sa marketingom.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: