VIG preuzeo kompanije Axa osiguranje u Srbiji

Vienna Insurance Group (VIG) je potpisala ugovor o kupovini akcija kompanija Axa neživotno osiguranje Beograd i Axa -ivotno osiguranje Beograd, radi preuzimanja, u julu. Nakon što su regulatorna tela dala konačno odobrenje za ugovor o kupovini akcija, transakcija je završena 30. novembra.

Zoran Blagojević

Zoran Blagojević

,,Na osnovu pozitivnih ekonomskih predviđanja, Srbija za VIG predstavlja tržište za rast i investicije. Cilj nam je da povećamo tržišni udeo na najmanje 10 odsto, po srednjoročnom planu i veoma smo zadovoljni što smo taj cilj već ostvarili’’, izjavio je Piter Hofinger, član Upravnog odbora VIG-a, zadužen za srpsko tržište. On se obratio novinarima na konferenciji za medije 1. decembra putem video bima.

Zoran Blagojević, predsednik Izvršnog odbora Viner štediše osiguranje rekao je da klijenti Aksa osiguranja mogu biti spokojni, jer se za njih i pored promene vlasništva ništa ne menja. Prema podacima za prva tri kvartala, ako se uzmu u obzir rezultati sve tri kompanije, Viner štediše osiguranje u Srbiji su premašili cilj i dostigli oko 12 odsto tržišnog učešća.

“Naš fokus na klijente i dalje će ostati na visokom nivou.VIG je opredeljen da dugoročno posluje na srpskom tržištu. Kompanija je zadovoljna procesom preuzimanja i saradnjom sa institucijama u Srbiji, jer je transakcija završena u najkraćem roku”, rekao je Zoran Blagojević.

Axa životno i Axa neživotno osiguranje su ostvarile preko 12 miliona evra premije osiguranja u fiskalnoj 2015. godini. Nude osiguranje od nezgode, osiguranje motornih vozila, imovine i lica. Ivana Đermanović, predsednik Izvršnog odbora Axa neživotno osiguranje istakla je da je Axa kompaniji čast što je postala član VIG grupe i dodala da je prioritet i cilj da opravdaju poverenje novih vlasnika i nastave sa dobrim rezultatima i brzim rastom.

VIG je vodeća grupacija specijalizovana za osiguranje u Austriji, centralnoj i istočnoj Evropi, sa oko 23.000 zaposlenih. Oko 50 kompanija u 25 zemalja čine grupaciju. VIG ima 190 godina iskustva u oblasti osiguranja.

Podelite ovaj tekst: