Više od 40 odsto građana račune plaća on lajn

Građani Srbije svoje račune sve ćešće plaćaju on lajn, pokazuje najnovije istraživanje agencije Demostat. Prema rezultatima njihove ankete čak 40 odsto ispitanika račune plaća putem mobilnih aplikacija banaka, dok 60 odsto to čini uplatom u pošti ili banci.

Demostat navodi podatke Komercijalne banke, koja je jedan od lidera u domaćem  digitalnom bankarstvu, u kojima se navodi da trend prelaska na elektronska plaćanja već nekoliko godina ima eksponencijalni rast, ističu u toj banci.

„Elektronsko i mobilno bankarstvo se sve više prepoznaje kao prominentan i moderan način obavljanja bezgotovinskih transakcija i u Srbiji, koji nesumnjivo omogućava klijentu da više i sigurnije uživa u svom slobodnom vremenu“, navode u Komercijalnoj banci.

Demostat navodi da Komercijalna banka, odnosno njeno Odeljenje eBanke prati i ima sve podatke o korišćenju elektronskih servisa, Web eBank i mBank aplikacije, a između ostalih i tačan podatak o ukupnom broju korisnika i svih plaćanja obavljenih elektronskim putem u svakom trenutku.

„Novim rešenjem elektronskog bankarstva za fizička lica, Web eBank, kao i novom mBank aplikacijom (za Android i za iOS), uz „standardne“ funkcionalnosti koje imaju i druge banke, ističemo unapređenu platformu usklađenu sa tehnološkim inovacijama u ovoj oblasti, gde klijenti Komercijalne banke putem naših aplikacija Web eBank i mBank, mogu novac poslati na broj telefona (primalac ne mora da ima otvoren račun u bilo kojoj banci), zatim da obave kupoprodaju deviza po najpovoljnijem kursu, imaju mogućnost praćenja i analize troškova, vođenje ličnog budžeta, postavljanje podsetnika i upozorenja, mogućnost personalizacije okruženja, promenu korisničkog imena, pozadine i ostalog, administraciju SMS servisa, aktiviranje mBank servisa i još mnogo toga što korisniku može da pomogne u svakodnevnim poslovima“,  kažu u Komercijalnoj banci.

Agencija Demostat navodi da je značajna i komunikacija sa on-line ekspoziturom – Digitalna ekspozitura KOMeCENTAR, koja je usklađena sa modernim trendovima u bankarstvu, i pruža mogućnost da bez odlaska u ekspozituru klijenti mogu da otvore tekući račun, set usluga, podnesu zahtev za dozvoljeno prekoračenje ili platnu karticu sa odloženim plaćanjem, i još mnogo toga.

„Svi klijenti koji žele se prijave za korišćenje naših elektronskih usluga, mogu to da učine u bilo kojoj ekspozituri Komercijalne banke ili putem naše Digitalne ekspoziture tj. on-line ekspoziture KOMeCENTAR kojoj mogu da pristupe preko sajta www.kombank.com. Dakle, svi građani Srbije mogu postati klijenti Komercijalne banke i početi da koriste elektronska plaćanja bez odlaska u banku“, objašnjavaju za agenciju Demostat u Komercijalnoj banci.

Podelite ovaj tekst: