Visok profit i nastavak rasta Aksa grupe

Neto profit Aksa Grupe (AXA), jedne od vodećih svetskih osiguravajućih kompanija, u prvoj polovini ove godine iznosi tri milijarde evra, što je za 22 odsto više nego u istom periodu prošle godine

Ovaj podatak jedan je od ključnih pokazatelja rekordnog poslovanja kompanije u prvom delu 2014., ocenjeno je početkom avgusta na konferenciji za novinare u sedištu Aksa Grupe u Parizu.

Ukupni prihodi porasli su za dva odsto u poređenju sa prvim delom prošle godine i iznose 50 milijardi evra. Premija osiguranja porasla je u oba segmenta. U životnom osiguranju dostigla je 29 milijardi evra, dva odsto više nego godinu dana ranije, a kod neživotnih osiguranja prikupljeno je 16,9 milijardi evra premije. Dodatnih 1,5 milijardi evra prihoda ostvareno je u upravljanju imovinom, trećoj važnoj oblasti poslovanja.

– Rezultati u prvoj polovini godine su još jedan značajan korak ka realizaciji naših ambicija. Efikasno sprovođenje strategije omogućilo nam je visoku zaradu, a možemo se pohvaliti da nam je ovo najveća dobit na polovini godine zabeležena u istoriji kompanije. U porastu smo u svim segmentima poslovanja, dok istovremeno ojačavamo naše pozicije na tržištima na kojima poslujemo – istakao je ovim povodom Anri de Kastri (Henri de Castries), predsednik i generalni direktor Aksa Grupe.

Podelite ovaj tekst: