Vodič kroz internet trgovinu u Srbiji

U Srbiji se 2016. godine putem Interneta najviše trgovalo mobilnim telefonima, kompjuterima i tehničkom opremom, pokazuje publikacija „KP Pregled“,koju izdaje oglasni portal KupujemProdajem.com

Onlajn trgovina u Srbiji beleži stalan rast, što potvrđuje publikacija „KP Pregled“ koju izdaje portal KupujemProdajem.com. U toku proteklih 12 meseci putem ovog portala prodato je više od milion predmeta, čija je ukupna vrednost od 159,4 miliona evra.

„KP Pregled“ pokazuje da su naši sugrađani 2016. najviše trgovali mobilnim telefonima, sa više 175 hiljada uređaja, ukupne vrednosti od čak 19,6 miliona evra.

Prodato je više od 180 hiljada kompjutera, kućnih uređaja, elektronskih i drugih aparata zajedno, na koje su građani Srbije potrošili više od 12 miliona evra. Zbog najviših cena, najveći promet na KupujemProdajem.com ostvarile su nekretnine, sa oko 44 miliona evra i automobili sa više od 22 miliona evra.

Publikacija dalje pokazuje da su odeća, obuća i muzički instrumenti još neke od najtraženijih i najpopularnijih kategorija ove godine, sa statistikom od više od 134 hiljada prodatih stvari. Korisnici ovog portala znatan deo novca su izdvojili i za poljoprivredne mašine i proizvode, auto delove, industrijsku opremu.

Zanimljivo je da su korisnici ovog portala tokom godine prodali više od 25 hiljada setova auto guma i felni, pet hiljada traktora i više od 11.000 pasa! Na portalu KupujemProdajem.com moguće je prodati i preduzeća, kojih je “otišlo” oko 250.

Prosečno vreme od postavljanja oglasa do prodaje mobilnog telefona je osam, za obuću devet dana, dok se prodaja putem oglasa za automobile, bicikle i kompjutere realizuje u proseku za 11 dana. Na KupujemProdajem.com je, preko internog sistema poruka, tokom 2016. razmenjeno čak oko 22 miliona poruka.

Više podataka o trgovini putem Interneta u Srbiji i”KPPregled” na http://www.kupujemprodajem.com/pregled-2016.html

Podelite ovaj tekst: