Vojvođanska najbolja u čuvanju i upravljanju hartijama od vrednosti

Prema istraživanju Agent Bank in Frontier Markets, američkog Global Custodian Magazine, Vojvođanska je najbolja banka u Srbiji, kada je reč o pružanju kastodi usluga stranim finansijskim institucijama, odnosno čuvanju i upravljanju njihovim hartijama od vrednosti.

Vojvođanska banka u Novom Sadu

Global Custodian Magazine je vodeći svetski magazin u praćenju poslovanja hartijama od vrednosti. Ovo prestižno priznanje Vojvođanskoj banci dodelio je petu godinu zaredom, nakon što su je inostrani klijenti najbolje ocenili u svim segmentima i svim zemljama u kojima je sprovedeno istraživanje.

„Peto po redu priznanje jednog od najuticajnijih svetskih magazina za nas je velika čast, ali i potvrda da smo održali poziciju lidera u pružanju kastodi usluga. Dobili smo najviše ocene i ostvarili najbolje rezultate u svim zemljama. Nastavićemo politiku najefikasnijeg čuvanja i upravljanja hartijama od vrednosti. Gradićemo i održavati snažne odnose sa klijentima i istrajaćemo u razvijanju najmodernijih sistema za pružanje usluga, kako bismo i naredne godine bili najbolji i ponovo se našli na prvom mestu ove značajne liste“, izjavio je Ksenofon Damaskos, član Izvršnog odbora Vojvođanske banke.

U okviru tradicionalnog istraživanja magazina Global Custodian Magazine klijenti, odnosno strane finansijske institucije, svake godine ocenjuju kvalitet, usluge, bezbednost, efikasnost i profesionalnost banaka koje im pružaju kastodi usluge.

Ove usluge obuhvataju čuvanje i upravljanje hartijama od vrednosti i srodnim finansijskim sredstvima, ubiranje prihoda i kompleksne korporativne usluge koje proističu iz vlasništva domaćih ili stranih hartija od vrednosti.

Podelite ovaj tekst: