Šta kažu zvezde za biznis u 2009. godini

Ovan

Karijera: Za rođene u znaku Ovna 2009. godina biće godina u kojoj će biti zadovoljni od samog početka. Ukoliko već dugo iščekujete unapređenje možete mu se radovati u januaru, dok će pregovori o povećanju prihoda biti aktuelni od februara do aprila 2009. Stoga, budite strpljivi i izbegavajte nepromišljene odluke. Iako će vam se tokom godine pružati povoljne poslovne prilike, odnosi sa višim instancama će se popravljati vrlo postepeno. Poboljšanje reputacije možete očekivati tokom druge polovine godine.

Finansije: Najboljim rezultatima možete se nadati do sredine aprila, te sve značajne poslovne poduhvate započnite u prvom kvartalu 2009. Tokom ovog perioda ćete najzad prikupiti sve zaostale prihode, a investicije u tržište akcija su u ovom intervalu veoma profitabilne.

Zdravlje: Generalno ćete se tokom 2009. radovati dobrom zdravlju i vitalnosti. Neznatne zdravstvene probleme očekujte tokom marta i aprila, ali ih sa uspehom možete umanjiti pridržavajući se odgovarajućeg režima ishrane. Prvi dani proleća podsetiće vas na zapostavljene zdravstvene tegobe.

Bik

Karijera: Pred vama je veoma povoljna godina. Uz optimizam i kreativnu energiju vaš poslovni plan će najzad početi da donosi solidne rezultate. Ukoliko se bavite poslovima koji podrazumevaju kreativnost, već prva polovina godine donosi izvestan prosperitet, ali i ako niste zadovoljni trenutnom poslovnom situacijom tokom maja će vam se ukazati prilika da pronađete odgovarajuću poziciju koja bi vam omogućila više kreativne slobode.

Finansije: Iako godina počinje sa manjim finansijskim teškoćama za sve rođene u znaku Bika, ne dozvolite da vas tokom januara nadvladaju razočarenja. Nastavak godine brzo donosi olakšanje, te ćete zaključiti da se točak sreće ipak okreće, ali nešto sporije nego što ste navikli. Prvih dana februara, kao i tokom prve polovine juna i oktobra, budite nešto oprezniji u poslovanju i pokušajte da investiranje svedete na minimum. U suprotnom, rizikujete da izgubite znatne novčane svote.

Zdravlje: Pred vama je vrlo dinamična godina te još kraj decembra i januar koristite za kratak predah i „punjenje baterija”. Do aprila ćete mnogo raditi i u stresnim periodima ćete tražiti utehu u dobrom obroku. Do juna već konstatujete značajnu razliku u težini i sa uspehom menjate režim ishrane. Brojni pripadnici ovog znaka patiće od bolova u zglobovima, a tokom novembra su mogući problemi sa virusnim infekcijama.

Blizanci

Karijera: Rođeni u znaku Blizanaca će 2009. godinu dočekati, ali i dugo pamtiti, po napornom radu. Mnogi će steći poziciju majstora komunikacije – uz podršku planeta bićete u prilici da jasno izražavate ono što vam je na umu, a da pritom ne budete loše shvaćeni. Možete očekivati značajne promene na poljima karijere i finansija – promene će se dogoditi u oblasti privatnog poslovanja, u skladu sa promenama društvene hijerarhije. Stoga, ukoliko priželjkujete radikalne promene, zvezde će vas sigurno podržati na ovom putu.

Finansije: Nova 2009. godina je idealna za planiranje obimnijeg kredita, bilo da odranije priželjkujete kupovinu automobila, ili ozbiljnije ulaganje u dom. Vaš finansijski plan će trpeti znatne promene, a posebno će biti naglašena razlika između postojanosti vaših i partnerovih prihoda.

Zdravlje: Grozničava želja za promenom ove godine tera vas da se povremeno okrenete potrebama organizma i razvijete zdrave životne navike. Tokom juna, jula i septembra bićete bukvalno na izmaku energije, pa će vam kraći odmor i nekoliko produženih vikenda pomoći da povratite dobar energetski balans.

Rak

Karijera: Poslovna partnerstva će odigrati vrlo značajnu ulogu tokom godine koja sledi. Godišnje prognoze najavljuju da će ove promene usmeriti vaš život u pravcu novog i kvalitetnijeg životnog stila, kao i da će znatno poboljšati vaše okruženje uopšte. Tokom februara ćete se suočiti sa zaključkom da vas kolege već neko vreme iskorišćavaju. Kako uočavate opasnost da se takav trend nastavi i tokom marta odlučujete da podignete glas i suprotstavite se.

Finansije: Vaš partner će se sredinom 2009. suočavati sa manjim finansijskim problemima, što će zahtevati vašu podršku. Iako povoljni aspekti najavljuju period solidne zarade, budite pažljivi po pitanju rashoda koji se mogu tokom juna i oktobra oteti kontroli.

Zdravlje: Ukoliko ste potiskivali zdravstveni problem, ovo je godina tokom koje ćete ga sa uspehom rešiti. Poželećete da preuzmete kontrolu nad svojim životom i rešite se loših navika u ishrani, fokusirajući se sve više na konzumiranje svežih namirnica. Već početkom godine biće evidentno da ste izgubili nešto viška telesne mase. Vaša urođena senzibilnost vas čini sklonim napetosti, najčešće zato jer želite da pružite pomoć svima u okruženju. Zato se tokom ove godine pobrinite da obezbedite dovoljno vremena za relaksaciju.

Lav

Karijera: Već prvih dana 2009. rođeni u znaku Lava će iskusiti mogućnosti za novo unapređenje na poslovnom planu. Zapravo, fokus tokom čitave godine biće upravo na novim mogućnostima za napredovanje, jer priželjkujete poziciju sa koje biste imali nove šanse za razvoj i poslovno usavršavanje. Tokom marta i avgusta se mogu pojaviti manji problemi sa nadređenima – vaš autoritativan karakter teško podnosi nametanje konkurenata te je svakodnevna komunikacija sa šefovima otežana. Ova situacija ujedno može biti i motivacija da započnete ozbiljnije da razmišljate o mogućnostima za pokretanje privatnog posla u budućnosti.

Finansije: Najzad se radujete okončanju finansijskih problema koji su vas prethodne dve godine sprečavali da sebi priuštite opuštenost. Sada je pred vama period tokom koga se možete više fokusirati na nove mogućnosti za zaradu, te ćete manje brinuti o rashodima.

Zdravlje: Bićete skloni da zapostavite svoje zdravstveno stanje zbog brojnih promena koje vas očekuju u 2009. Stoga, obratite pažnju na svaku nelagodnost i ne odlažite posetu svom lekaru. Ovo je povoljna godina za uvođenje zdravih navika – za vas to znači da treba uvesti više kretanja i svakodnevne šetnje. Razmislite kako da najzad ostavite cigarete.

Devica

Karijera: Početak godine donosi osećaj da ste najzad stekli punu kontrolu nad svojom poslovnom situacijom. Radikalne promene su ostale u prošlosti, te osećate smirenost i izvestan spokoj. Situacija na radnom mestu nije sjajna, ali vi posedujete organizacione veštine i dobru volju kojima ćete uspostaviti ravnotežu na ovom planu. Druga polovina godine je još bolja za vas. Do tada ćete već primeniti sve planirane promene i radovati se dobrim uslovima i solidnim poslovnim rezultatima.

Finansije: Period od januara do aprila doneće potrebu da uvedete novi set pravila u svoj život – pravila koja će vam pomoći da ga organizujete na kvalitetniji način. U suprotnom, ovaj period ćete pamtiti po učestalom nedostatku novca i generalno nezadovoljavajućim prihodima.

Zdravlje: Druga polovina decembra donosi slabost i pad imuniteta. Vodite računa o toplom odevanju i održavajte imunitet na solidnom nivou, jer ćete sve do maja biti skloni učestalim prehladama. Obezbedite redovan unos vitamina i minerala.

Vaga

Karijera: Za rođene u znaku Vage 2009. je godina lepih događaja i iznenađenja. Iako ste u januar zakoračili sa izvesnim nedostatkom energije, vrlo brzo ćete sakupiti impulse koji vas motivišu. Bićete kreativniji nego ikada, te iskoristite trenutak da započnete projekte koje ste ranije odlagali. Bilo da je u pitanju samo kreiranje novog imidža ili preuređenje vašeg doma, ne strahujte da primenite sve što ste nedavno priželjkivali. Bićete komunikativniji, mudriji i plemenitiji, i suzdržanim stavom ćete uspeti da prevaziđete svoj urodeni nedostatak: tvrdoglavost. Ukoliko imate želju da se oprobate u novom poslovnom okruženju, ili strahujete da niste pronašli sebe u poslu kojim se bavite, situacija će izgledati mnogo bolje kada 2009. otvori svoje kapije i dozvoli da nove poslovne prilike nađu svoj put do vas.

Finansije: Iako su najavljene promene na poslovnom planu za 2009, one neće obavezno podrazumevati znatno materijalno poboljšanje, niti privući dodatne prihode. Sa prihodima koje ste već obezbedili i dinamičnijim životnim stilom bićete zadovoljni i ređe ćete, nego obično, razmišljati o novcu.

Zdravlje: Povoljan planetarni uticaj obezbediće vam tokom 2009. energičnost i vitalnost, te ćete čak razmišljati o odgovarajućoj sportskoj aktivnosti i načinu da je uvedete u svoj nedeljni raspored. Tokom septembra manji zdravstveni problemi mogu biti skoro neizbežni.

Škorpion

Karijera: Prethodne godine su u vama ostavile utisak gorčine te sa izvesnom dozom cinizma nastavljate da komunicirate sa podređenima. Pred vama je godina koja će doneti olakšanje u komunikaciji – naučili ste da komunicirate na direktniji način i postali pristupačniji i otvoreniji za komentare kolega, što svakodnevnu komunikaciju čini znatno kvalitetnijom i jednostavnijom. Ove godine ćete okrenuti sasvim novu stranicu u svom životu i suočiti se sa novom jasnoćom koja će pomoći u sagledavanju budućih problema.

Finansije: Vaša sposobnost za upravljanje finansijama sada je u fazi punog potencijala, ali imajte na umu da godina nosi i izvestan rizik, te se ipak suzdržite od ulaganja u sumnjive poslovne poduhvate. Planiranje rashoda će vam obezbediti stabilnu buducnost i omogućiti članovima vaše porodice osećaj sigurnosti.

Zdravlje: Pred vama je idealna godina za oporavak od bolesti i opšte poboljšanje zdravstvenog stanja, a uporan zdravstveni problem, verovatno sa kostima i zglobovima, osetno će se poboljšati. Planirajte kraći predah tokom marta ili aprila kada će rezerve energije biti na izmaku.

Strelac

Karijera: Prolazili ste kroz prilično težak period i, nažalost, takav trend se nastavlja tokom prve polovine 2009. Vaša slobodoljubiva priroda je bila sputana na svim poljima i to je bio jedan od razloga za nezadovoljstvo, ali ćete osetiti da vam život postaje sve uzbudljiviji već početkom proleća. Dok mart nudi šansu za značajan preokret, do kraja aprila vaš život je već prošao kroz period manje transformacije, te osećate blagu dozu optimizma. Period od jula do decembra donosi šansu za poboljšanje na poslovnom planu i korektnije uslove na radnom mestu. Radićete naporno tokom čitave godine, ali se i unapred radovati periodu ekspanzije koji sledi nakon oktobra 2009.

Finansije: Protekle godine ste se suočavali sa izvesnim odricanjima, te savetujemo da nastavite sa brižljivim planiranjem budžeta kako biste mogli sebi priuštiti osecaj sigurnosti. Ukoliko ne uspete da se prilagodite ovim tendencijama manji prihodi u aprilu i avgustu vas mogu nakratko obradovati, ali ćete godinu uglavnom provesti spajajući „kraj sa krajem”.

Zdravlje: Godina donosi manje zdravstvene tegobe sa mišićima, artritisom i reumatskim promenama, a kosti i zubi vas takođe mogu naterati na češće posete lekaru, stoga održavajte telo što gipkijim. Šetnje i lagane fizičke vežbe će vam pomoći da se osećate bolje. Pojačajte unos kalcijuma.

Jarac

Karijera: Tokom prve polovine godine bićete u situaciji da pravite kompromis po pitanju finansija, ali i da stvarate planove koji se odnose na narednih nekoliko godina. Do leta ste se već uhodali sa novim poslovnim projektima i priželjkivaćete da svoju energiju usmerite na novi poslovni projekat koji bi vas podsetio na ambiciju kojom ste zapoceli 2009. Takođe, druga polovina je odlična i za usavršavanje poslovnih veština ili učenje stranog jezika. Jesenji meseci će doneti potrebu da se oslobodite manje značajnih obaveza, koje su od nekadašnjeg zadovoljstva postale dosadan teret.

Finansije: Iako ni protekle godine niste uspeli da stabilizujete svoj finansijski plan i tokom 2009. nastavljate sa prilično nerealističnim finansijskim manipulacijama. Prva polovina godine neće doneti značajne promene, ali ćete se u junu suočiti sa zaključkom da stvari ne funkcionišu kako biste želeli, te ćete posegnuti za nekim kardinalnijim rešenjem.

Zdravlje: Budite pažljivi i vodite računa o količini energije kojom raspolažete. Vaše generalno zdravstveno stanje jeste solidno, ali ćete prečesto biti podložni stresu i nervozi. Važno je da se tokom čitave godine odmarate što cešće, kako biste izbegli premor zbog brojnih poslovnih obaveza.

Vodolija

Karijera: Tokom 2009. rođeni u znaku Vodolije će u svemu što rade pronalaziti novi osećaj svežine. Stoga, ukoliko vas brinu brojne promene koje se naziru na horizontu – zaboravite na strah, jer će najavljene situacije u vaš život uneti nove kvalitete i poboljšanja. Neka početak godine bude za vas period tokom koga ćete se osvrnuti na ranije greške i planirati drugačije postupke. Koordinacija na radnom mestu još uvek nije vaša specijalnost, ali možete biti sigurni da ste ranijim rezultatima stekli određeni ugled i poverenje nadređenih.

Finansije: Preuzeli ste na sebe nove poslovne obaveze i nadate se da će kao posledica toga uslediti i poboljšanje na finansijskom planu. Problem, ipak, nije u prihodima već u haotičnom rukovodenju budžetom – pokušajte da spojite lepo i korisno, uvodeći planiranje i vođenje svojih privatnih rashoda kao redovnu obavezu, kako biste stekli jasniji uvid u svoje greške.

Zdravlje: Nedostatak energije neće biti više problem za vas, ali se u gomili obaveza osećate izmoreno i posežete za energetskim pićima, kafom i slatkišima. Ovakav tretman će tokom 2009. činiti da sve češće osećate probleme sa varenjem i samoinicijativno konzumirate tablete koje bi uklonile stomačne nelagodnosti.

Ribe

Karijera: Tokom prethodne godine ste se trudili da svima budete na usluzi, nadajući se da možete pomoći pri rešavanju tuđih problema – ali sada je došao cas da se pozabavite sopstvenim. Već ste uočili da je ova godina sjajna za napredovanje na polju karijere i poboljšanje opštih uslova u vašem životu, takođe i da je došlo vreme da malo vremena posvetite negovanju ličnih ambicija. Najvažnije je da zauzmete pozitivan stav, budete spremni da prevaziđete urođenu neodlučnost i još jednom budete taj koji u okruženje donosi nove ideje.

Finansije: Fokusirali ste se na finansije, ali sa uspehom ignorišete sve uznemiravajuće signale u poslovnom okruženju i komunikaciji sa nadređenima. Pokušaćete diplomatskim stavom da razrešite ovu stresnu situaciju, ali bi najbolji savet bio da preispitate rashode koji već mesecima premašuju vaše prihode.

Zdravlje: Sreća je na vašoj strani, te ćete se radovati dobrom zdravlju tokom većeg dela godine. Potrebno je da povedete računa o mogućim nezgodama tokom marta i septembra, kada bi vas zdravstvena situacija mogla sprečiti u realizaciji planiranih aktivnosti.

 

Podelite ovaj tekst: