Veliko interesovanje za Bečki startap paket

Bečki startap paket (Vienna Startup Package) od 2014. godine omogućava zainteresovanim međunarodnim startapovi da u toku nekoliko nedelja upoznaju Beč kao privrednu lokaciju i njegovo startap okruženje. Cilj ponude jeste da privuče što više preduzeća u austrijsku prestonicu. U periodu od 2014. do 2021. godine je pristiglo ukupno 1.381 prijava iz 104 zemlje od kojih najveći broj prijava potiče iz Velike Britanije, zatim Rumunije, dok treće mesto zauzima Izrael.

Bečki startap paket nudi interaktivne i praktične radionice, upoznavanje sa startap zajednicom u Beču, individualan trening i umrežavanje sa kompanijama i zainteresovanim stranama. U paket su uključeni troškovi puta, smeštaja, zajedničkog radnog prostora i individualni poslovni trening u vrednosti od 2.000 evra. U proleće 2021. godine prvi put je održan međunarodni startap festival ViennaUP sa 25.000 učešća iz 60 zemalja. Ovde godine festival se održava od 27. maja do 3. juna. Bečki startap paket i festival ViennaUP se održavaju u organizaciji Bečke privredne agencije. U 2021. godini Bečki startap paket je organizovan tako da se poklapa sa vremenom održavanja festivala.

„Izuzetno me raduje što se međunarodna startap zajednica toliko interesuje za Beč, uprkos trenutno teškim okolnostima“, izjavio je Peter Hanke, član gradskog veća zadužen za privredu. „Trudimo se da u međunarodnoj percepciji stvorimo sliku Beča kao inovativne lokacije za startapove, preduzeća i talente. Tokom pandemije Beč se pozicionirao kao bezbedna i stabilna međunarodna baza za startapove“, naglasio je Hanke, a prenosi Predstavništvo Grada Beča u Beogradu, EurocommPR.

Podelite ovaj tekst: