BIZNIS BAZA 2013: Više od 300 izlagača i 120 opština

Pod geslom „Poveži se“, na Beogradskom sajmu je na štandovima mogla da se nađe šarolika ponuda najboljeg iz opština – od liciderskih srca do fiskalnih kasa

Miloš Ignjatović

Miloš Ignjatović

Već tradicionalno 12. Međunarodni sajam preduzetništva „Biznis baza 2013.“ i 5. Sajam lokalnih samouprava održani su istovremeno, od 27. do 29. novembra. Pod sloganom „Poveži se“, ideja ove trodnevne manifestacije je predstavljanje i upućivanje na međusobnu saradnju malih i srednjih preduzeća sa opštinama i gradovima. Na ovim sajmovima učestvovalo je oko 120 opština, a sa njima i predstavnici privrede iz desetak zemalja, više od 150 različitih preduzeća, sve regionalne razvojne agencije i predstavnici privrednih komora.

Prioritet Ministarstva lokalne samouprave i regionalnog razvoja je realizacija projekata u regionima i u oblastima u Srbiji koji imaju razvojni značaj i oko kojih se okuplja više gradova i opština, rekao je resorni ministar Igor Mirović, na otvaranju sajmova. On je istakao da u Srbiji postoje dobro organizovane lokalne samouprave sa snažnim preduzetničkim duhom, ali i one koje čekaju na pomoć drugih. Međutim, stvaranje dobrog poslovnog ambijenta za investicije ne zavisi samo od podrške ministarstva, već se bazira na sposobnosti lokalnih vlasti da prepoznaju razvojne projekte i da organizuju njihovu realizaciju, rekao je Mirović čije je ministarstvo finansijski pomoglo nastup svih 46 nedovoljno razvijenih jedinica lokalne samouprave.

Pod geslom „Poveži se“, na Beogradskom sajmu je na štandovima mogla da se nađe šarolika ponuda najboljeg iz opština – od liciderskih srca do fiskalnih kasa. Osam opština na sajam je stiglo uz podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Srđan Vučović, iz opštine Zubin Potok, smatra da i u teškim političkim okolnostima moraju da se snalaze i da prezentuju one potencijale koje uspevaju da održe u takvim vremenima.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • LOKALNE SAMOUPRAVE – NAJPOUZDANIJI GENERATORI NACIONALNOG RAZVOJA: Efikasna administracija dovodi investitore
  • REGIONALNI LIDER MLEKARSKE INDUSTRIJE: Imlek proslavio 60. rođendan
  • REZULTATI GODIŠNJEG ISTRAŽIVANJA MASTERINDEX: Srbi uživaju u kupovini na internetu
  • PREDSTAVLJENI REZULTATI STUDIJE O DOPRINOSU BANKARSKOG SEKTORA: Banke su stabilan partner državi, privredi i društvu
  • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
  • HIPOTERMOMINERALNE VODE – GLAVNA PREDNOST TERMI MARIBOR: Habakuk – medicinski i wellness centar regiona
  • OTVORENA ZIMSKA SEZONA NA KOPAONIKU 2013/2014.: Prvog vikenda u decembru – 15.000 gostiju
  • BORIS VUKIĆ: APOKRIFI MENADŽMENTA (4): Ravnoteža između poslovnog i privatnog života
  • PITER F. DRAKER: DRAKER IZ DANA U DAN (10): Šta je neophodno za donošenje dobrih odluka
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. februara 2014.
Podelite ovaj tekst: