BNP PARIBAS Č ETIRI DECENIJE SPONZORIŠE TENIS: Bankarski, kreativni partner tenisa

Sve je počelo 1973. godine kada je predsednik Francuske teniske federacije Filip Šatrije želeo da renovira stadion Rolan Garosa i da poveća kapacitet. Rukovodstvo tadašnje banke BNP odlučilo je da pomogne i naziv BNP se pojavio iza igrača, na panoima teniskog terena. Danas je BNP Pariba svetski lider u sponzorisanju tenisa, za šta se godišnje izdvoji 30 miliona evra

Sebastijan Gijade

Sebastijan Gijade

Vernost je jedna od glavnih osobina koju svaki klijent očekuje od svoje banke. Četrdeset godina partnerstva koje BNP Pariba pokazuje Rolan Garosu, samo je ilustracija takve lojalnosti.

Prethodnu ocenu dao je Žan-Loran Bonafe (Jean-Laurent Bonnafé), generalni direktor francuske bankarske grupacije BNP Pariba, koja je tokom cele 2013. godine obeležavala 40 godina vernosti čuvenom teniskom turniru Rolan Garos (Roland Garros).

Upravo je u ovoj godini jubileja, u Srbiji od 15. do 17. novembra, održan Dejvis kup (Davis cup) u beogradskoj Kombank areni, na kojem je, nažalost, srpska reprezentacija, u konačnom skoru, izgubila od čeških tenisera. Ali, bez obzira na rezultat, magija Dejvis kupa i atmosfere koju tenis nosi, nije umanjena. Za dobru organizaciju skupa i popularnost koju je ovaj individualni sport dostigao proteklih decenija, zasluga svakako pripada i sponzorima. U finansijskom, bankarskom sektoru, lider među sponzorima je francuska bankarska grupacija BNP Pariba (BNP Paribas) koja se u prošlih 40 godina afirmisala kao sponzor tenisa. Beogradskom Dejvis kupu ovog novembra prisustvovao je i Sebastijan Gijade (Sébastien Guyader), direktor sektora za sponzorstva, brend i korporativne poslove u bankarskoj grupaciji BNP Pariba. U razgovoru za Magazin Biznis naš sagovornik otkriva kako je ova banka postala sponzor tenisa na globalnom nivou:

– Sve je počelo 1973. godine kada je predsednik Francuske teniske feredacije Filip Šatrije (Philippe Chatrier) želeo da renovira stadion Rolan Garosa i da poveća kapacitet. Rukovodstvo tadašnje banke BNP (Bank Nacional Pari) odlučilo je da pomogne renoviranje celog stadiona i naziv BNP se pojavio iza igrača, na panoima teniskog terena. U godinama koje su sledile samo se produbljivala veza između banke i tenisa i na drugim događajima. I tako već četiri decenije. Naša bankarska grupa se razvija i raste, a kada dolazimo na nova tržišta, trudimo se i da na nivou tenisa razvijamo saradnju podržavanjem raznih turnira. Rolan Garos je prvi koji smo podržali 1973. godine, ali tu su i Dejvis kup, Fed kup, četiri mastera 1.000 (Monako, Rim, Pariz i Indijan Vels). Zapravo, angažman BNP Pariba u tenisu nije ograničen samo na profesionalne turnire već se podržavaju svi nivoi tenisa, čak i lokalni turniri i savezi, tenis za mlade, za osobe sa invaliditetom. Metaforično rečeno, tenis je u našoj DNK, veoma smo povezani sa tenisom i on je postao naša životna priča.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • LOKALNE SAMOUPRAVE – NAJPOUZDANIJI GENERATORI NACIONALNOG RAZVOJA: Efikasna administracija dovodi investitore
  • REGIONALNI LIDER MLEKARSKE INDUSTRIJE: Imlek proslavio 60. rođendan
  • REZULTATI GODIŠNJEG ISTRAŽIVANJA MASTERINDEX: Srbi uživaju u kupovini na internetu
  • PREDSTAVLJENI REZULTATI STUDIJE O DOPRINOSU BANKARSKOG SEKTORA: Banke su stabilan partner državi, privredi i društvu
  • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
  • HIPOTERMOMINERALNE VODE – GLAVNA PREDNOST TERMI MARIBOR: Habakuk – medicinski i wellness centar regiona
  • OTVORENA ZIMSKA SEZONA NA KOPAONIKU 2013/2014.: Prvog vikenda u decembru – 15.000 gostiju
  • BORIS VUKIĆ: APOKRIFI MENADŽMENTA (4): Ravnoteža između poslovnog i privatnog života
  • PITER F. DRAKER: DRAKER IZ DANA U DAN (10): Šta je neophodno za donošenje dobrih odluka
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. februara 2014.
Podelite ovaj tekst: