ПРЕДУЗЕТНИЦИ У ДОБА КОРОНЕ СВЕ ВИШЕ ПОСЛУЈУ ПРЕКО ФЕЈСБУКА И ИНСТАГРАМА: Цегер по цегер – предузетничка радња

Две године од почетка рада и само два месеца од куповине машине за дигитални вез за уникатно, по жељи купца, дизајнирање торби, Светлана Петровић нашла се, попут других малих произвођача, у ковитлацу пандемије. Али, упркос том новом изазову, прецизно је поставила своје пословне планове и отворила персонализовани веб шоп. Преко Фејсбук и Инстраграм платформе могу се наручити производи бренда „Моја малена“

У асортиману су цегери у две величине и торбе посебне намене – за књиге и флаше

Одлуку да после вишегодишњег рада у туризму и хотелијерству, за које се школовала, постане предузетница, Београђанка Светлана Петровић, како каже, није донела преко ноћи. Више тачака укрстило се у једној жељи – да отварањем радње ради оно што воли.

– Најпре је дошло до презасићења радом у хотелијерству, иако сам завршила Вишу туристичку школу. Желела сам да управљам својим временом, што у тој бранши апсолутно није могуће. Такође, хтела сам да се бавим нечим креативним. Зато сам трагала за новим предузетничким изазовом.

О ткању, шивењу или плетењу није пуно знала, тек онолико колико је савладала бавећи се ручним радом из хобија. После пажљивог истраживања шта ће конкретно бити њен текстилни производ, после бројних обука и учења о предузетништву на курсевима, октобра 2018. године регистровала је предузетничку радњу и почела да шије цегере под брендом „Моја малена“.

У асортиману ове вредне предузетнице која живи и ради у Београду, за сада су четири производа: велики, средњи цегер и торбе посебне намене – за књиге и флаше. И то је конципирала, такође, праћењем потреба тржишта.

– Почетна идеја је била да од тканица правим уникатне модне торбице. Учествовала сам на сајмовима старих заната. Нажалост, на домаћем тржишту ручни рад није довољно цењен. Не постоји могућност наплате уложеног рада, времена, труда у уникатне комаде. Зато сам одлучила да покушам с торбама од материјала.

Интеракцијом са купцима, на продајним манифестацијама дефинисала је како ће коначно изгледати модел „Моја малена“.

– Желела сам да цегери буду пре свега квалитетни, вишефункционални, да не изневере. Истовремено да се носе као модни детаљ, практична ствар за набавку, али и као пригодан поклон… Торбе имају зато јаке дршке, дно је без оштрих ивица.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ОДГОВОР НА ИЗАЗОВЕ У 2020. И ОЧЕКИВАЊА ОД 2021. ГОДИНЕ
  • ПКС ПРУЖА СНАЖНУ ПОДРШКУ МЕЂУНАРОДНОЈ ПОСЛОВНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ: Интереси су нам заједнички у борби против корона вируса
  • СТРАНИХ ТУРИСТА ЈЕ БИЛО МАЊЕ, АЛИ СУ СРБИ КУПОВАЛИ ВИШЕ: Од јануара до октобра број ноћења страних туриста мањи за 68 одсто
  • БУЏЕТИ ВИШЕ ОД 90 ГРАДОВА И ОПШТИНА ДОСТУПНИ У ФОРМАТУ ОТВОРЕНИХ ПОДАТАКА: Погледајте како новац троше локалне самоуправе
  • ИСТРАЖИВАЊЕ КОМПАНИЈЕ DELOITTE О УТИЦАЈУ ПАНДЕМИЈЕ COVID-19 НА ЗАПОСЛЕНЕ ЖЕНЕ: Највећи данак пандемији су платиле запослене жене
  • Следећи број Економетра излази 9. фебруара 2021.
Podelite ovaj tekst: