“CVET USPEHA ZA ŽENU ZMAJA 2014.”: Samouverene, uporne i uspešne

Udeo ženskih preduzeća povećao se sa 26 odsto u 2012. godini na 31 odsto u 2014. Sanja Popović Pantić istakla je da članice UPŽ Srbije sa optimizmom gledaju u budućnost, ponosne na ostvareno, ali i rešene da dalje razvijaju i unapređuju ambijent za žensko preduzetništvo

Dobitnice ovogodišnjeg priznanja Udruženja poslovnih žena Srbije, sa članicama žirija

Dobitnice ovogodišnjeg priznanja Udruženja poslovnih žena Srbije, sa članicama žirija

Udruženje poslovnih žena Srbije, sekcija „Ženski biznis klub“, održalo je 29. oktobra osmu manifestaciju „Cvet uspeha za ženu zmaja“ u zemunskom „Madlenijanumu“ i dodelilo prestižne nagrade uspešnim preduzetnicama. Slogan ovogodišnje manifestacije bio je “San, Ideja, Cilj”, a projekat su i ove godine kao sponzori podržali Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ i Centar za privatna internacionalna preduzeća iz Vašingtona – CIPE. Institucionalnu podršku projektu pružili su Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i European SME Week.

I ove godine priznanja su dodeljena u dve kategorije i jednoj potkategoriji, a uručena su i specijalna priznanja. Nagradu za „najevropskiju žensku firmu” dobile su Biljana Jovanović, vlasnica i direktorka modne kuće „Luna“ d.o.o iz Požarevca koja je od male krojačke radionice nakon dve decenije poslovanja postala internacionalno prepoznatljiv brend, i dr Zorica Crnogorac Ilić, suvlasnica i direktorka „Specijalne ginekološke bolnice Genesis“ iz Novog Sada. Ova bolnica osnovana je 2006. godine, da bi danas postala referentna ustanova za lečenje steriliteta u našoj zemlji, ali i inostranstvu. Aleksandra Bogdanović, vlasnica i direktorka „Dečijeg sajta“ d.o.o. iz Beograda, nagrađena je u kategoriji „samozapošljavanje“.

Na konkursu za priznanje „Cvet uspeha za ženu zmaja“ učestvovalo je 27 kandidatkinja koje su predstavljene u specijalnoj publikaciji, prezentovanoj na ceremoniji dodele nagrada. Njih 16 ponelo je titulu “Žena zmaj” za 2014. godinu. Svečanosti su prisustvovali brojni gosti, članice i partneri UPŽ, predstavnici stranih ambasada i donatora, sponzora manifestacije i medija.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

 • HRVATSKA KOMPANIJA UVEĆAVA SVOJ PORTFOLIO NA SRPSKOM TRŽIŠTU: Atlantik grupa kupila Foodland
 • PREMA IZVEŠTAJU NARODNE BANKE SRBIJE: Srpska banka najveći gubitaš
 • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
 • NOVA POGODNOST U PORODILIŠTU OPŠTE BOLNICE MEDIGROUP: Devet najvažnijih meseci na rate
 • PREDSTAVLJENA STUDIJA NALED-a I USAID-a “PRIVATIZACIJA U SRBIJI”: Pet uspešnih i pet neuspešnih privatizacija
 • SAMIT O JAVNO-PRIVATNOM PARTNERSTVU: Primena francuskih iskustava u srpskim uslovima
 • GAS KAO GORIVO JE FUNKCIONALNO REŠENJE ZA ČISTIJI I JEFTINIJI TRANSPORT U EVROPI: Zeleno svetlo za „plavo gorivo“
 • Predstavljena studija „Društveno -ekonomski uticaj Koka -Kola sistema u Srbiji ”: Od Koka-Kole za srpski BDP 224 miliona evra
 • VEŠTINA KOMUNIKACIJE: Balans između privatnog i poslovnog života
 • POSLOVNA SAZNANJA: Kako se gubi poverenje
 • FILIP KOTLER I FERNANDO TRIAS DE BES: LATERALNI MARKETING (1) Kreiranje novog tržišta
 • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. decembra 2014.
Podelite ovaj tekst: