„ДАНИ ЈАГОДЕ“: Задовољни приносима, али не и ценама

Иако се страховало да ће киша упропастити овогодишњи род јагода, последњи мајски сунчани дани су поправили квалитет. Откупна цена јагода у Варварину била је сто динара, а у Алексинцу шездесет динара, што произвођачи сматрају ниском надокнадом за уложени рад

jagodeУдружење „Јагода“ из Гредетина код Алексинца и Фонд за пољопривреду Скупштине општине Алексинац, уз подршку данског програма за развој воћарства на југу Србије Fruit&Berries и осигурања Делта Ђенерали, организовали су 25. маја осму по реду привреднотуристичку манифестацију „Дани јагоде“. У порти гредетинске цркве посвећене Покрову Пресвете Богородице окупило се више од тридесет произвођача овог слатког воћа са подручја Алексинца, Ниша, Сврљига и Варварина, стручних људи из области воћарства, произвођача и продаваца садног материјала и средстава за заштиту биља, представника хладњача, расадника, банака.

Произвођачи су разменили искуства, жири је прегледао и оценио изложене јагоде, а одржана је и трибина на тему „Савремена технологија производње јагода – нови трендови и изазови“ о којој је говорила доцент др Јасминка Миливојевић.

По речима Нинослава Миљковића, председника Удружења „Јагода“, нико не може да буде потпуно задовољан овогодишњим родом, а посебно ценом. Кише су умањиле квалитет, а тиме и цене.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • СИМЕНС ОРГАНИЗОВАО „ДАНЕ ИНДУСТРИЈЕ“ У СУБОТИЦИ Квалитетнија производња, уз мање трошкове
  • ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА ДЕСЕТО ТАКМИЧЕЊЕ ТРАЈЕ ДО 10. ЈУНА Најбоља технолошка иновација 2014.
  • НЕСВАКИДАШЊА ЕПИЗОДА СА НОВОСАДСКОГ ПОЉОПРИВРЕДНОГ САЈМА Комерцијална банка помаже малом Матеји
  • СЕДМА ПРОЛЕЋНА ШКОЛА ПРЕДУЗЕТНИШТВА ПОСЛОВНОГ ФАКУЛТЕТА ИЗ ВАЉЕВА И ИНСТИТУТА ЗА ОДРЖИВИ РАЗВОЈ УНИВЕРЗИТЕТА СИНГИДУНУМ Предузетништво излази из оквира класичног модела учења
  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • ЂЕНЕРАЛИ ПРЕУЗЕО ВЛАСНИШТВО НАД ДЕЛТА ЂЕНЕРАЛИ ОСИГУРАЊЕМ Ђенерали на новом старту
  • ЕРИК РИС: ЛИН СТАРТ-АП (2) Иновација је спонтана и непредвидива
  • Следећи број Економетра излази 8. јула 2014.
Podelite ovaj tekst: