Делта Ђенерали: Профитабилно пословање

Делта Ђенерали осигурање је остварило пораст премија од 37 одсто и тиме остаје и даље највећа приватна осигуравајућа кућа у Србији

profitabilno-poslovanjeСа 4,5 милијарди динара укупне премије у 2006. години, у односу на 3,3 милијарде динара у 2005. години, Делта Ђенерали осигурање повећало је обим пословања за 35 одсто и убедљиво је остало највећа приватна осигуравајућа кућа у Србији – саопштено је на годишњој конференцији за новинаре коју су представници Делта Ђенерали осигурања одржали 25. јануара.

– Делта Ђенерали осигурање је остварило пораст премија од 37 одсто и тим резултатом можемо бити задовољни. Са више од 11.000 полиса животног осигурања и инвестиционом активом већом од 60 милиона евра уз рекордан ниво профита, Делта Ђенерали остаје и даље највећа приватна осигуравајућа кућа у Србији – рекао је Небојша Дивљан, члан управе Делта Ђенерали осигурања.

Према проценама Дивљана, у овој години може се очекивати даљи раст премије осигурања до 14 одсто, с обзиром на то да је у прошлој години укупан остварени раст премије износио 12 одсто.

Инвестициона јединица

За само два месеца од почетка рада, Делта Ђенерали добровољни пензијски фонд регистровао је око 1.800 нових чланова. Иначе у овом фонду налази се више од 22.000 чланова. Према речима Наташе Марјановић, портфолио менаџера Друштва за управљање добровољним пензијским фондом, за 98 одсто чланова додатну пензију уплаћују послодавци, док око 500 чланова фонда сами себи уплаћују додатну пензију. Вредност инвестиционе јединице од 1.000 динара уплаћене 15. новембра, крајем прошле године скочила је на 1.054 динара а 22. јануара 2007. године вредност је износила 1.076 динара.
– Разуме се, тај раст од око седам одсто не можемо да гарантујемо, али треба знати да је просек оствареног профита у сличним фондовима који раде у земљама централне Европе био између осам и 11 одсто – прокоментарисао је Небојша Дивљан.

Иначе, износ премија свих осигуравајућих компанија у Србији у 2006. години премашио је 39 милијарди динара. Делта Ђенерали осигурање реализовало је 4,5 милијарди динара, што ово осигурање доводи на прво место приватних осигуравајућих кућа.

– За нас је 2006. година била рекордна по пословним резултатима, јер смо остварили висок ниво профита и располажемо инвестиционом активом од 60 милиона евра – рекао је Дивљан.

Инвестирањем у нове пословне просторије Делта Ђенерали осигурање проширило је пословну мрежу, па данас има филијале и пословнице у 35 градова и 46 локација широм Србије.

Делта Ђенерали осигурање има свеобухватну понуду осигуравајућих услуга: осигурање имовине привреде, институција и установа, колективна осигурања запослених, штедна животна осигурања, приватно здравствено осигурање, међународно путно здравствено осигурање, осигурање кућа и станова, осигурање робе у транспорту, каско и обавезно осигурање моторних возила и друге.

Како је најављено, Делта Ђенерали осигурање ће у 2007. години наставити са интензивним развојем услуга животних, приватних пензионих и здравствених осигурања грађана. Партнерство са Ђенерали групом, чија је традиција дуга 175 година, а данас послује у 41 земљи у којима има 107 осигуравајућих и 119 финансијских компанија, допринеће бржем развоју осигуравајућих услуга и у Србији.

Р. Н.

Podelite ovaj tekst: