KOMPANIJI NIS URUČEN SERTIFIKAT „POSLODAVAC PARTNER“

Kompanija NIS dobila je sertifikat „Poslodavac partner“ koji konsultantska kuća SELECTIO dodeljuje organizacijama koje dostižu najviše standarde kvaliteta u oblasti upravljanja ljudskim resursima. Uručenju priznanja prethodio je dvomesečni proces sertifikacije, odnosno nezavisnog ocenjivanja razvijenosti praksi upravljanja zaposlenima u svim najvažnijim HR oblastima – strategiji upravljanja ljudskim resursima, brendu poslodavca, regrutaciji i selekciji, usavršavanju i razvoju, kompenzacijama i nagrađivanju, korporativnoj kulturi i posvećenosti zaposlenih. Iako je dobijanje sertifikata veliko priznanje za NIS i napore koje kompanija čini u oblasti upravljanja ljudskim resursima, od značaja za kompaniju su i konkretni saveti dobijeni od konsultanta koji će biti primenjeni kroz nove strateške inicijative kada je reč o upravljanju zaposlenima. Sertifikat, koji se dodeljuje kroz partnerstvo organizacije HR XCEL sa SELECTIO grupom, predstavnicima NIS-a je uručen u Poslovnom centru kompanije u Beogradu.

Sertifikat „Poslodavac partner“ je prestižno priznanje koje se dodeljuje od 2005. godine.  Postupak sertifikacije do sada je prošlo više od 150 organizacija sa 10 različitih evropskih tržišta. Kako bi stekle ovaj status, kompanije prolaze nezavisno ocenjivanje praksi u oblasti upravljanja ljudskim resursima.

Kompanija NIS je već godinama među vodećim domaćim poslodavcima, pa je i ove godine proglašena za najpoželjnijeg poslodavca u Srbiji prema rezultatima istraživanja „TalentX“ koje je sprovela grupa sajtova za zapošljavanje Poslovi.Infostud.

NIS u kontinuitetu ulaže značajna sredstva u razvoj programa koji su usmereni na privlačenje mladih, kao i na unapređenje profesionalnih kompetencija zaposlenih. Samo tokom prošle godine kompanija je organizovala 2.870 profesionalnih i tehničkih obuka na kojima je učestvovalo više od 5.200 polaznika. Dugoročni cilj NIS-a je da poveća posvećenost svojih zaposlenih i unapredi prakse iz oblasti ljudskih resursa, koje će zaposlenima pružiti najbolje moguće iskustvo u radu.

Prateći potrebe i očekivanja zaposlenih, kao i globalne trendove najboljih poslodavaca u svetu, NIS je usvojio savremene fleksibilne modele rada. Ovi modeli pružaju zaposlenima mogućnost rada od kuće, postepenog povratka sa porodiljskog odsustva na posao, priliku da sakupljaju i iskoriste prekovremene radne sate u okviru „banke sati”, kao i da rade u takozvanim „co-working” kancelarijama poslodavca u svom mestu stanovanja, u slučaju da se njihovo radno mesto nalazi u drugom gradu.

Podelite ovaj tekst:

Vesti

Kursna lista

15 godina sa vama

https://www.nirapress.com/wp-content/uploads/2016/01/biznis-magazin.jpg

BRANIMIR JOVANOVIĆ: Motori rasta u 2022. biće Kina, Amerika i EU

Inflacija je trenutno verovatno najveća nepoznanica u globalnoj ekonomiji. Početkom ove godine je po...

Read More

UVOD U BIZNIS: Varljiva 2022. godina, a i ostale

Sa koliko smo samo optimizma ulazili u 2021. godinu, ceo svet, pa i naš deo Evrope?! A tek mi?! Srbi...

Read More

DA LI SU SE DŽEK DORSI I TVITER RASTALI PRERANO ILI PREKASNO: Cvrkut o cvrkutu

Vest godine iz esnafa tehnoloških kompanija kojima je tokom minulih 12 meseci posvećivana pažnja već...

Read More
https://www.nirapress.com/wp-content/uploads/2016/01/ekonometar.jpg

ПРЕДУЗЕТНИЧКИ ИЗАЗОВИ ЧЕТИРИ ТУРИСТИЧКА ВОДИЧА: „Црна овца“ и 120 тона сладоледа

Пре шест година су Зоран Јевтовић и његова три пријатеља започели посао којим се никада раније нису...

Read More

УПОЗОРЕЊА КЛИМАТОЛОГА И УЛОГА СЕКТОРА МСП: Берлин као Рим, а Шпанија као Јужна Сахара?

Ситуација је критична – гласила је једна од порука професорке, климатолога Лучке Кајфеж Богатај са У...

Read More

БЕТА–КОРН: Најекономичнији огрев расте на њиви

Пелети од сламе све су популарније гориво међу потрошачима. Главне препреке већoj производњи овог ог...

Read More