ISKOSA GLEDANO: Struja iz prethodnog perioda

Vidim da zaštitnik građana ima pametnija posla. I kad to kažem nisam cinična. Bez obzira na suštinu njegovog ličnog slučaja, zaštitnik građana je iz ličnog primera mogao da spozna opasan problem kojim bi trebalo da se pozabavi: znači li ovo što se njemu događa da svakome građaninu koji zucne protiv aktuelne vlasti i porodice odmah prekopaju život?

Ruža Ćirković

Ruža Ćirković

Dakle, vidim da zaštitnik građana stvarno ima i opasnija posla, ali nije ni ovo sa strujom za mačku o rep. Elem, probudim se jedno jutro, pa pravo za džezvu, mazim sebe jutarnjom kafom uz čituckanje i usput mislim kako je u jednom od retkih, a možda i jedinom, intervjuu suosnivač čuvenog nemačkog trgovinskog lanca Aldi svedočio kako dnevno čita 18 minuta! Toliko je, valjda, odmerio kao ekonomično!?

Kad god se začitam, pomislim da nikad neću postati najbogatiji Nemac, pardon Srbijanka. E tako, dohvatim se džezve, naspem vodu, kad – šporet mi se ne odaziva… Jedan prekidač, drugi prekidač, nemam struje. Nešto mi se javlja. Izađem u hodnik, kljuc-štuc, sijalica blesnu. Znači, isključili mi struju. Kod nas su u kući odgovornosti podeljene četiri petine ja, jedna petina drugi članovi porodice. A struja baš spada u tu jednu petinu. Znam koga ću za vrat. A vrat preko vrata, pa pravo u EPS. Kad u EPS-u haotično stanje od sličnih vratova, a moj vrat EPS duži sa 340 dinara iz juna ili jula 2013. godine!!! Prošle godine su ga iz istog vremena, pre EPS snabdevanja, dužili tako oko 297 dinara, a sad zaostalo još 319!!! I plati 319 dinara plus 800 dinara da nam iz tih stopa opet priključe struju.

Ovako kao vama žalimo se svakom koga se dočepamo, većina nam se podsmeva. E, pa ne možete tako nonšalantno sa EPS-om, niste vi RTB Bor. Ne vredi, podvijemo rep i otrpimo kritiku. Ali, da bi RTB Bor bio to što jeste vis-a-vis EPS-a nije dovoljno samo naših 800 dinara. Pa već sutra se uprepodobimo i puni razumevanja slušamo one od juče kako su i sami dobili isti poklon od EPS-a, njima dodelili malo veću kamatu na neidentifikovani dug iz preistorije EPS snabdevanja, koje sa onim bivšim snabdevačem – poveriocem, koje rado zovu staro preduzeće, nema ama baš ništa.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • ENRIKO VERDOŠA, DIREKTOR SEKTORA ZA KORPORATIVNO I INVESTICIONO BANKARSTVO UNIKREDIT BANKE SRBIJA Krediti za hitne infrastrukturne investicije
  • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
  • OTVOREN REGISTAR UGOVORA O FINANSIRANJU POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE U AGENCIJI ZA PRIVREDNE REGISTRE Budući rod kao garancija za ispunjenje obaveza poveriocu
  • DVE I PO DECENIJE POSLOVANJA KOMPANIJA KTITOR OBELEŽILA KONKURSOM ZA MLADE DIZAJNERE Ktitor novih ideja
  • ELEKTRONSKA PLAĆANJA „Tajno oružje” u borbi protiv sive ekonomije
  • GODIŠNJA PRES KONFERENCIJA BOŠ GRUPE Boš Srbija zapošljava nove radnike i uvodi treću smenu
  • VEŠTINA KOMUNIKACIJE Konfliktologija
  • POSLOVNA SAZNANJA Mentor i menti
  • DR VESNA MATIĆ: FINANSIJE SRPSKE (2) Veština Čedomilja Mijatovića
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. jula 2015.
Podelite ovaj tekst: