„Јевросима“ у савременом издању

Када је пре петнаестак година боравио у Паризу и Риму, Слободан Трајковић је видео кафе-књижарнице и одлучио да једног дана и он буде власник једне такве

jevrosima-u-savremenom-izdanjuПопут Париза, Рима, Мадрида и других европских метропола, и Врање однедавно има кетеринг кафе-књижарницу „Јевросима“, прву на овим просторима. Овај необичан кафе настао је захваљујући Слободану Трајковићу који је 20 година, како каже за Економетар, радио у друштвеним и јавним предузећима у Бујановцу и Врању, али тим послом није био задовољан.

Зато се, уз помоћ супруге Драгане Заов Трајковић, осамосталио и покренуо оригиналан, сопствени бизнис. На опште изненађење, а на задовољство Трајковића и многих Врања-наца, кафе-књижарница „Јевросима“, смештена у центру града, одмах преко пута ОШ „Вук Караџић“, постала је место окупљања и младих и старијих.

Љубитељи писане речи, књижевности и поезије, често наврате по добар наслов а успут попију шољицу, чаја, кафе и презалогаје нешто од домаћих специјалитета, припремљених по рецептури наших бака.

– Многи се питају откуд назив кафекњижарници „Јевросима“. Одлучио сам се за то име у знак сећања на моју мајку која се тако звала, исто као и историјска мајка Марка Краљевића. Зато сам мом новом бизнис почетку дао име по тим добрим и племенитим мајкама, каже Трајковић и додаје:

– Почели смо да радимо, али има још много тога да се преуреди. За сада одлично функционише књижарница у којој се могу наћи значајна издања Завода за уџбенике,Народне књиге, Стубова културе, Лагуне, Дерете, Едуке и других. Ту је белетристика, али и романи познатих књижевних стваралаца, лектира, школски уџбеници, књиге за тинејџере, истиче Слободан Трајковић.
Kада је пре више од петнаестак година приликом боравка у Паризу и Риму видео кафе-књижарнице одлучио је да једног дана и он буде власник једне такве. Ускоро ће, за месец дана, бити промоција једне књиге, на којој ће, уз званичан део, до пуног изражаја доћи кетеринг који ће посетиоцима уз кафу, чај, сок и пиће понудити и старинске специјалитете.

Уз познату врањску „самсу“ биће ту и познати македонски специјалитет „пастрмлија“, али и други из Пчињског краја. Многи од ових специјалитета и воћних салата ће моћи да се носе кући у специјалним паковањима. Управо су монтиране савремене машине за паковање, пристигле из иностранства. Моћи ћемо да пружамо услуге дистрибуције пецива, сендвича и других специјалитета по становима, кућама и предузећима. Довољно је само позвати телефоном и у најкраћем року на адресу стиже поручена храна. Већ поједине институције и предузећа у Врању сваког јутра снабдевамо доручком, упакованим хигијенски по највишим стандардима, вели Трајковић.

Podelite ovaj tekst: