Картица уместо кеша

У Србији грађани располажу са око два милиона „виза“ картица, што доказује да су бројне погодности коришћења картица за куповине у земљи, али и у иностранству.

enometar-logoПлатне картице су посебно погодне уколико путујете у иностранство и посећујете земље које имају различите валуте. Распрострањена мрежа од милион „виза“ банкомата и више од 24.000 прихватних места широм света, омогућавају да на располагању имате довољно новца где год и кад год вам затреба.

На полеђини сваке „виза“ картице можете наћи број телефона за случај губитка картице. Непосредно након тог позива, картица ће бити блокирана, а новац сачуван.

Шта ако вам је картица изгубљена или украдена?

Немојте да паничите уколико сте изгубили „виза“ картицу. Што пре пријавите губитак картице која ће бити замењена новом. Уколико сте у земљи, позовите банку која је издала картицу уколико знате број телефона. Они ће вам одмах блокирати картицу и постарати се да добијете другу.

Уколико сте на путовању у иностранству, позовите вашу банку или Виза глобал кард асистанс сервис – службу за пружање помоћи у случају губитка „виза“ картице. Позив је бесплатан, а телефони су +1 410 581 9994 или +1 410 581 3836. Ова служба је на располагању 24 сата дневно, 365 дана у години. Обавестите их о вашој изгубљеној или украденој картици, они ће организовати да у што краћем року добијете другу, али и доставу готовине уколико вам је неопходна.

Оно што ће бити потребно да им кажете је следеће:

  • име банке или компаније која је издала картицу
  • врсту картице (на пример: „виза електрон“, „виза класик“, „виза голд“
  • земљу у којој је картица издата

Е. Р.

Podelite ovaj tekst: