Kompanija “13. Jul – Plantaže” dobitnik priznanja “Oskar kvaliteta 2019”

Kompanija „13 Jul-Plantaže“ a. d. i izvršna direktorka Verica Maraš dobitnici su priznanja „Oskar kvaliteta 2019“ i „Lider poslovne izvrsnosti 2019“, koja su im dodeljena u sredu 20. novembra 2019. godine, u Privrednoj komori Srbije (PKS) u Beogradu, na svečanosti priređenoj povodom obeležavanja Svetskog dana kvaliteta i Evropske nedelje kvaliteta.

Priznanje “Oskar kvaliteta 2019” za organizacije van teritorije Republike Srbije, koje dodeljuje Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnosti (FQCE), kompanija „13. Jul  – Plantaže“ dobila je u nominaciji najviše kategorije poslovne izvrsnosti – Šampion izvrsnosti 2019, dok je izvršnoj direktorki Verici Maraš pripala specijalna nagrada za izuzetne rezultate postignute na unapređenju strategije i poslovne politike – u nominaciji Lider poslovne izvrsnosti 2019.

Nagradu “Oskar kvaliteta” dodeljuje žiri sastavljen od predstavnika državnih, naučnih i stručnih institucija na osnovu ocene „Ocenjivačkog tima“, biranog sa liste registrovanih ocenjivača za poslovnu izvrsnost po FQCE modelu izvrsnosti. Nagrade se dodeljuju organizacijama koje su postigle vrhunske rezultate na razvoju i unapređenju organizacione i poslovne izvrsnosti.

Za 24 godine, koliko se dodeljuju ove nagrade organizacijama u Republici Srbiji i zemljama okruženja, nagrada Oskar kvaliteta – Šampion izvrsnosti dodeljena je svega osam puta, a u 2019. godini ovu nominaciju ostvarile su dodatno dve kompanije, uključujući i kompaniju „13. Jul  – Plantaže“ a.d., što predstavlja izuzetan uspeh sistema menadžmenta kvalitetom.

Nagrada “Oskar kvaliteta”, ustanovljena je 1994. godine. Od 1995. se dodeljuje kao nagrada za kvalitet, a od 2000. godine kao nagrada za poslovnu izvrsnost. Kreirana je po ugledu na Evropsku nagradu za poslovnu izvrsnost (EFQM).

Podelite ovaj tekst: